HomePost ItΒαρδάκης: Βρισκόμαστε στο πλευρό του προσωπικού του Κ.Υ. Μοιρών που προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό αντίξοες συνθήκες

Βαρδάκης: Βρισκόμαστε στο πλευρό του προσωπικού του Κ.Υ. Μοιρών που προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό αντίξοες συνθήκες

Κοινοβουλευτική παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση με φόντο το περιστατικό επίθεσης εις βάρος των ιατρών του Κέντρου Υγείας Μοιρών, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς  τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, το ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσαράς.

Συγκεκριμένα, στις 08/01/2023 εκτυλίχθηκε ένα βίαιο περιστατικό στο τμήμα επειγόντων του Κ.Υ. Μοιρών με πρωταγωνιστή τον συνοδό ασθενούς που προσήλθε για παροχή βοήθειας. Η λεκτική επίθεση και βιαιότητα του συνοδού κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του ενός από τους εφημερεύοντες ιατρούς.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το Κ.Υ. Μοιρών εξυπηρετεί περίπου 40.000 πολίτες της Μεσαράς, αρκετούς επισκέπτες και αλλοδαπούς, µε τα τακτικά και επείγοντα προβλήματα υγείας που έχουν. Ομολογουμένως, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Κ.Υ. καλύπτει επάξια τις ανάγκες της μονάδας, αλλά και των περιφερειακών ιατρείων, αντιμετωπίζοντας ελλιπή στελέχωση – µε ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, αλλά και σειρά σημαντικών προβλημάτων, από την περίοδο της πανδημίας, από τις δύσκολες εφημερίες και από τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του προβληματικού συστήματος υγείας, καθώς έχει προστεθεί και ο θεσμός του προσωπικού ιατρού.

Μέσα στα τόσα θέματα που αφορούν το προσωπικό, τα μόνιμα άλυτα προβλήματα του κτιριακού, αναδείχθηκε πάλι µε τον χειρότερο τρόπο το μέγιστο και μόνιμο πρόβλημα της ασφάλειας των εργαζομένων στο Κ.Υ.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» καταδικάζει µε αποτροπιασμό το περιστατικό βιαιοπραγίας και συμπαραστέκεται ενεργά στους εργαζομένους του Κ.Υ. Μοιρών, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς της Πολιτείας και την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό παρόμοιων περιστατικών βίας.

Δεδομένων των παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς την εξέταση του ψηφίσματος και την ενημέρωσή του για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν για το θέμα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση