HomeΕΛΛΑΔΑΤέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συγκίνησε ο Παύλος στον επικήδειο – «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα μου»

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συγκίνησε ο Παύλος στον επικήδειο – «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα μου»

«Καλό ταξίδι», του είπε με λυγμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φανερά συγκινημένος ο Παύλος εκφώνησε τον επικήδειο για τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στην κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, είναι μια δύσκολη ημέρα για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια για όλους όσους ήρθαν να σε αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να ήταν μαζί σου», είπε ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου βασιλέα Παύλο και παππού μου. Τήρησες πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες την ευθύνη του θρόνου. Σου είπε «αφιέρωσον τη ζωή σου εις την ευτυχίαν της πατρίδος σου, ουδεμία αξιότερη αποστολή, ενθυμού πάντοτε ότι προτιμότερον είναι να υποφέρει ο βασιλέας αντί για τον λαό.

Δόξασες τη χώρα με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο αγώνας ήταν ένας σκληρός αγώνας που έδωσες με το νου και το σώμα μέχρι την τελική νίκη με το αείμνηστο πλήρωμα.

Ήταν μια σκληρή εποχή όταν ανέβηκες στον Θρόνο. Και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Η προσπάθειά σου απέτυχε αλλά δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις αφορμή για μια νέα αιματοχυσία. Δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού.

Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μας. Δημιουργήσατε μια οικογένεια που την ενώνει η αγάπη και το καθήκον προς την Πατρίδα.

Ο Θεός έφερε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα. Όπως μας δίδαξες πατέρα εμείς τα παιδιά σου και τα εγγόνια προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα.

Ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και θα είναι για πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας. Για κάθε Έλληνα και κάθε οικογένεια η ισχύς είναι η αγάπη του κάθε Έλληνα για αυτήν.

«Καλό ταξίδι» έκλεισε με εμφανή τη συγκίνησή του ο Παύλος για τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Συγκίνησε ο Παύλος στον επικήδειο – «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα μου»

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση