HomeHL-TOPΤέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ενταφιάστηκε στο Τατόι, δίπλα στους γονείς του

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ενταφιάστηκε στο Τατόι, δίπλα στους γονείς του

Παρουσία της οικογένειάς του αλλά και βασιλέων το τελευταίο «αντίο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο απηύθυνε η οικογένειά του αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών, σε τελετή που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετά τις 15:30 στο Τατόι.  Η τελετή μετά από αίτημα της οικογένειας έγινε μακριά από τις κάμερες.

Μετά τις 16:00, οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο της ταφής,  για να μεταβούν στη Μεγάλη Βρεταννία για να γευματίσουν.

Νωρίτερα, οι  γιοι, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του στους ώμους, τόσο στη διαδρομή από τη νεκροφόρα προς το  παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όσο και από το παρεκκλήσι στο σημείο που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Μέσα στο παρεκκλήσι, τελέστηκε τρισάγιο, ενώ τα μέλη της οικογένεας του τέως βασιλιά, γονάτισαν στη λήξη της τελετής.  Λίγο νωρίτερα, το τελευταίο «αντίο» απηύθυναν η αδερφή του, Ειρήνη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίσια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος που έφτασε υποβασταζόμενος και οι κόρες του.

Η ταφή του τέως βασιλιά θα γίνει στα βασιλικά κοιμητήρια, δίπλα στους τάφους των γονέων του,  Παύλο και Φρειδερίκη, κάτι που ήταν και επιθυμία του.  Στον χώρο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί και πολίτες.

Στο Τατόι έφτασε κονβόι τουλάχιστον 40 αυτοκινήτων, που κατευθύνεται στον ναό της Αναστάσεως, όπου θα τελεστεί τρισάγιο. Μπροστά και πίσω, η αυτοκινητοπομπή συνοδεύεται από αυτοκίνητα της αστυνομίας. Πέραν της οικογένειας, στο σημείο βρίσκονται επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και στενοί φίλοι του εκλιπόντος.

Η σορός του μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή, από τη Μητρόπολη Αθηνών και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Πέραν της νεκροφόρας και της οικογένειάς του, στο σημείο της ταφής βρέθηκαν και ξένοι βασιλείς, που ήρθαν στην Αθήνα για την ταφή του.

Πολύ ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις απ’ όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο Τατόι, όπου έχουν κατευθυνθεί και πολίτες.  Πάντως, η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.

Νωρίτερα, η εξόδιος ακολουθία έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών, με εμφανή τη συγκίνηση στα μέλη της οικογένειάς του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση