HomeHL-WorldO Πούτιν πανηγυρίζει μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Ουκρανία

O Πούτιν πανηγυρίζει μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Ουκρανία

«Θετική η δυναμική μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ακολουθεί μια «θετική δυναμική» μετά την ανακοίνωση της κατάληψης της πόλης Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, μια κατάληψη την οποία το Κίεβο εξακολουθεί να αρνείται.

«Η δυναμική είναι θετική και όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου. Ελπίζω ότι οι μαχητές μας θα μας ευχαριστήσουμε ακόμη περισσότερο με τα στρατιωτικά τους αποτελέσματα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα κύμα πυραυλικών επιδρομών εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών και υποδομών χθες Σάββατο.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στην ανατολική πόλη Ντνίπρο, χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έκανε λόγο αναφορά στην Ντνίπρο ως συγκεκριμένο στόχο οποιωνδήποτε επιδρομών.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα στρατεύματά της σημειώνουν πρόοδο προς την πόλη Μπαχμούτ – επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες – στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν προς τα βόρεια προάστια της πόλης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση