HomeHL-WorldΠεντάγωνο: Εκατοντάδες αναφορές για UFO από το 2021 – Γιατί συνιστούν απειλή για τις ΗΠΑ

Πεντάγωνο: Εκατοντάδες αναφορές για UFO από το 2021 – Γιατί συνιστούν απειλή για τις ΗΠΑ

Πάνω από 360 νέες θεάσεις αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες Πληροφοριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 360 νέες θεάσεις UFO – ή «μη αναγνωρισμένων εναέριων φαινομένων», όπως τα αποκαλεί η αμερικανική κυβέρνηση -, αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2021.

Μάλιστα, περίπου οι μισές εξ’ αυτών παραμένουν μέχρι στιγμής ανεξήγητες, σύμφωνα το γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι 366 αναφορές περί UFO που προστέθηκαν πρόσφατα εντάσσονται σε έναν κατάλογο 144 περιπτώσεων που τεκμηριώθηκαν τα προηγούμενα 17 χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση, το γραφείο του Πενταγώνου (All-domain Anomaly Resolution Office ή AARO), που είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση και τη μελέτη των αναφορών θεάσεων UFO έχει προκαταρκτικά ταυτοποιήσει 163 από τις αναφορές ως «μπαλόνια ή είδη μπαλονιών». Μερικές άλλες αναφορές UFO έχουν αποδοθεί σε drones, πουλιά, καιρικά φαινόμενα ή αερομεταφερόμενα συντρίμμια όπως πλαστικές σακούλες.

Αλλά «ο αρχικός χαρακτηρισμός δεν σημαίνει ότι έχει επιλυθεί θετικά το θέμα ούτε ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί», προειδοποίησε η έκθεση. Και οι υπόλοιπες 171 αναφερόμενες θεάσεις UFO παραμένουν ανεξήγητες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. «Μερικά από αυτά τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα φαίνεται να έχουν επιδείξει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης ή ικανότητες απόδοσης και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση», αναφέρει η έκθεση.

Η διαβαθμισμένη εκδοχή της έκθεσης, που απαιτείται από τον Νόμο περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2022, υποβλήθηκε στο Κογκρέσο. Η πλειοψηφία των αναφορών προέρχεται από πιλότους αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που παρακολούθησαν τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Το 2020, το Πεντάγωνο σχημάτισε μια νέα ειδική ομάδα για να διερευνήσει θεάσεις UFO που έχουν παρατηρηθεί σε αρκετές περιπτώσεις από αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη. Η δημιουργία της Task Force Unidentified Aerial Phenomena, ή UAPTF, συνεχίζει μια προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια για τη διερεύνηση ανεξήγητων εναέριων περιστατικών που αντιμετώπισαν οι ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α. . Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ηγηθεί στο παρελθόν προσπαθειών για τη διερεύνηση μη αναγνωρισμένων εναέριων φαινομένων, καθώς αεροσκάφη του έχουν αναφέρει αρκετές «επαφές» με UFO.

Τον Απρίλιο του 2020, το Πεντάγωνο αποχαρακτήρισε τρία βίντεο που είχαν τραβήξει πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού και φαίνεται να δείχνουν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα. Σε δύο από τα βίντεο πιλότοι σχολιάζουν πόσο γρήγορα κινείται το UFO, ενώ ένας άλλος εικάζει ότι το μη αναγνωρίσιμο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένα drone.

-«Φίλε, αυτό είναι ένα γ@μ..νο drone», ακούγεται να λέει ένας πιλότος.

Ένας άλλος λέει: «υπάρχει ολόκληρος σμήνος απ’ αυτά».

«Όλοι πάνε κόντρα στον άνεμο. Ο άνεμος πνέει με ταχύτητα 120 κόμβων στα δυτικά. Κοίτα αυτό, φίλε!» λέει το πρώτο πρόσωπο. «Περιστρέφεται»!

Εκείνη την εποχή, ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο Reuters περιέγραψε τα πλάνα του Πολεμικού Ναυτικού ως «απίστευτο βίντεο » και αναρωτήθηκε «αν είναι αληθινό». Δύο μήνες αργότερα, η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας κάλεσε με ψήφισμά της το Πεντάγωνο και την ηγεσία των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας να παράσχουν δημόσια ανάλυση αυτών των στενών επαφών με UFO.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε μιλήσει για την ύπαρξη UFO και εξωγήινης ζωής σε μια συνέντευξη στο CBS τον Μάιο του 2021. «Όσον αφορά στους εξωγήινους, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορώ να σου πω στον αέρα», είχε πει ο Ομπάμα χαμογελώντας.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση