HomeHL-WorldΤουρκία: Επικήρυξε τον Ενές Καντέρ για 500.000 δολάρια

Τουρκία: Επικήρυξε τον Ενές Καντέρ για 500.000 δολάρια

O μπασκετμπολίσταςmείναι πλέον στη  «Λίστα των Καταζητούμενων Τρομοκρατών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη λίστα των καταζητούμενων της Τουρκίας προστέθηκε το όνομα του Ενές Καντέρ.

Ο  σέντερ του NBA που πέρσι έπαιξε στους Σέλτικς επικυρήχθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν με το ποσό των 10 εκατ. λιρών Τουρκίας ή 500.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας θεωρήθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν,  μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν και πλέον είναι στην «Λίστα των Καταζητούμενων Τρομοκρατών».

«Πριν από την επικήρυξη οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κυνηγούσαν όσους βρισκόταν στη λίστα, όμως πλέον άπαντες θα το κάνουν αφού θέλουν τα λεφτά» σχολίασε ο μπασκετμπολίστας στην New York Post.

To 2017 η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε το διαβατήριο του Καντέρ, ο οποίος από το 2021 έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και έχει προσθέσει στο επίθετο του και τη λέξη «Freedom», δηλαδή ελευθερία.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ.  Πρόσφατα ο Καντέρ είχε επιτεθεί στον Ερντογάν με άρθρο του στο TIME.

Ο Καντέρ είναι γνωστός και στην Ελλάδα για τις συχνές του επισκέψεις ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία του να παίξει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση