HomeΕΛΛΑΔΑΣε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για συμμορία που διέπραττε κλοπές

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για συμμορία που διέπραττε κλοπές

Δέκα συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση συμμορίας που έκανε κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει 10 άτομα, που φέρονται ως μέλη της σπείρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Πώς δρούσε η σπείρα

Η σπείρα δρούσε σε όλη την Αττική, Βόρεια και στα Νότια προάστια και εντόπιζε μέσω αγγελιών σε γνωστά site αγοράς η ενοικίασης κατοικιών, ηλικιωμένους που είτε ενοικίαζαν, είτε πωλούσαν κάποιο ακίνητο μεγάλης αξίας και τους επισκέπτονταν με πρόθεση να τους κλέψουν.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα μέλη της σπείρας ένας άντρας και μία γυναίκα προσποιούμενοι το ζευγάρι, προσέγγιζαν το υποψήφιο θύμα, και αφού το απασχολούσαν σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, προφασιζόμενοι ότι θέλουν να το νοικιάσουν έδιναν την ευκαιρία σε δύο ή και τρία κατά περίσταση μέλη της ίδιας οργάνωσης να εισέλθουν μέσα στο χώρο απαρατήρητοι και να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα.

Η δράση της συμμορίας επεκτείνεται σε όλο το νομό Αττικής κυρίως στα βόρεια προάστια και την Κηφισιά και το Μαρούσι τον τελευταίο χρόνο. Υπολογίζεται ότι πρόκειται για περίπου 50 περιπτώσεις κλοπών με λεία που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Οι έρευνες σε σπίτια και αποθήκες για κλοπιμαία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση