HomeHL-LifestyleΚέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Χάρι: «Η ψυχανάλυση δεν κάνει καλό σε όλους»

Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Χάρι: «Η ψυχανάλυση δεν κάνει καλό σε όλους»

Ο Χάρι στο «Spare» έχει ευχαριστήσει τους ψυχοθεραπευτές του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα χαμόγελο και μια σιωπή, αρχικά, αλλά και μια αιχμηρή παρατήρηση, στη συνέχεια περιελάμβανε η πρώτη απάντηση που έδωσαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον στα όσα έχει αναφέρει για τους ίδιους και τη βασιλική οικογένεια ο πρίγκιπας Χάρι με την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare».

Στην πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση μετά την έκδοση του βιβλίου του πρίγκιπα Χάρι, Γουίλιαμ και Κέιτ επισκέφθηκαν το Μέρσεϊσαϊντ, στο πλαίσιο εκδήλωσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ψυχική υγεία, Open Door Charity.

Μόλις είδε το πριγκιπικό ζεύγος ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου «Sky News», Ινζαμάμ Ρασίντ, έσπευσε να ρωτήσει τον πρωτότοκο γιο του βασιλιά Καρόλου για τα συναισθήματά του μετά την δημοσίευση των καυστικών απομνημονευμάτων του αδερφού του που «έβαλαν φωτιά» στο Μπάκιγχαμ φέρνοντας σε δύσκολη θέση τα μέλη της βρετανικής οικογένειας.

«Είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε το βιβλίο του αδελφού σας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος με τους Γουίλιαμ και Κέιτ να τον αγνοούν διακριτικά. «Είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε τα απομνημονεύματα του αδελφού σας;» επέμεινε ο δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύο με το πριγκιπικό ζεύγος να περνάει χαμογελαστό δίπλα του αγνοώντας και την δεύτερη προσπάθειά του να αποσπάσει μια πρώτη αντίδραση για το «Spare».

Αν και ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου δεν έχει σχολιάσει δημοσίως τα απομνημονεύματα του αδερφού του, γνώστες των βασιλικών θεμάτων ισχυρίζονται ότι «ο Γουίλιαμ «βράζει στο ζουμί του», είναι συντετριμμένος και δεν μπορεί μπορεί να συγχωρήσει» τον Δούκα του Σάσεξ για τα όσα έγραψε στα απομνημονεύματά του.

Το «καρφί» της Κέιτ

Λίγο αργότερα, ωστόσο, η Κέιτ Μίντλετον σε συζήτηση που είχε με παιδιά της Open Door Charity έκανε μια αναφορά που αρκετά βρετανικά μέσα ενημέρωσης «διάβασαν» ως μια έμμεση απάντηση στον πρίγκιπα Χάρι.

«Οι ψυχαναλύσεις λόγου δεν λειτουργούν για όλους, δεν είναι για όλους αυτές οι θεραπείες» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε η σύζυγός του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι στην αυτοβιογραφία του που πωλείται με απίστευτους ρυθμούς στη Βρετανία, κάνει αρκετές αναφορές σε αυτού του είδους τις θεραπείες ευχαριστώντας τους θεραπευτές του στο κομμάτι των ευχαριστηρίων του βιβλίου του.

Ο Χάρι αναφέρει στο βιβλίο του ότι ήταν σε αυτού του είδους τις θεραπείες στις οποίες κατέφυγε μετά την χειροδικία που υποστηρίζει ότι δέχθηκε από τον αδερφό του. Γράφει συγκεκριμένα ότι αμέσως μετά από αυτό τον καβγά που του προκάλεσε τραυματισμούς κάλεσε αμέσως τον θεραπευτή του και όχι τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.Σύμφωνα με όσα αναφέρει, δε, ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πίστευε ότι ο μικρότερος αδερφός του είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους θεραπευτές τους οποίους συναντούσε.

Σιωπή και από τον Κάρολο

Λίγες ώρες νωρίτερα την στάση της σιωπής είχε επιλέξει και ο πατέρας του Γουίλιαμ, ο βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτηση αν πληγώθηκε από τα σχόλια που αναφέρονται στα καυστικά απομνημονεύματα του κοκκινομάλλη «αντάρτη των βρετανικών ανακτόρων».

Ο μονάρχης επισκέφθηκε επίσης το Αμπερντινσάιρ και όταν του έθεσαν τη σχετική ερώτηση, προτίμησε να την αγνοήσει επιλέγοντας στην επίσκεψή του να χαϊδέψει σκυλιά της περιοχής, να συνομιλήσει με εργάτες σε κοινοτικά ιδρύματα, να επισκεφθεί τράπεζα τροφίμων και τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση