HomeΕΛΛΑΔΑΠαυλάκης για «Κράκεν»: Είναι ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος – Όλοι κινδυνεύουν

Παυλάκης για «Κράκεν»: Είναι ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος – Όλοι κινδυνεύουν

«Με το άνοιγμα της Κίνας "αγοράσαμε" ακόμα δυο χρονιά πανδημίας», ανέφερε ο γιατρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος χαρακτήρισε τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Κράκεν» ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης στη σκιά των έξι πρώτων κρουσμάτων της μετάλλαξης που σημειώθηκαν στην Ελλάδα.

«Μας ανησυχεί η μετάλλαξη, είναι ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος, επικρατεί σε ένα πεδίο γεμάτο με άγρια στελέχη, είναι ένα από τα 4 – 5 στελέχη που έχουν καταστρέψει τα μονοκλωνικά αντισώματα στα οποία βασίζονταν οι ανοσοκατεσταλμένοι οι άνθρωποι που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις» επισήμανε ο κ. Παυλάκης. «Οι άνθρωποι που βασιζόντουσαν στα μονοκλωνικά για πολύ σημαντική προστασία δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτά πια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Παυλάκης.

«Και με δυο, και με πέντε εμβόλια, μπορεί να μολύνει ξανά τους πάντες, κανείς δεν είναι έξω από κίνδυνο» τόνισε ο κ. Παυλάκης.

«Δεν είμαστε καθόλου κοντά στο τέλος της πανδημίας» προειδοποίησε ο Γιώργος Παυλάκης.

Σύμφωνα με τον γιατρό, «με το άνοιγμα της Κίνας «αγοράσαμε» ακόμα δυο χρόνια πανδημίας. Θα έχουμε 1 δισεκ. μολύνσεις στην Κίνα… Σε λίγες μέρες θα γνωμοδοτήσει και ο ΠΟΥ. Ακόμα κι αν πούνε ότι τέλειωσε η πανδημία, στην Κίνα θα γίνει ο χαμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε 3 με 4 επιδημικά κύματα με καινούργιους ιούς κάθε χρόνο που δεν δείχνουν διάθεση να σταματήσουν… Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πρόωρο να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας» σημείωσε ο γιατρός.

Εξήγησε ότι θα πορευτούμε με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, καθώς κάνουν δουλειά, άλλα δυστυχώς θα περιμένουμε πολλοί άνθρωποι να νοσήσουν.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση