HomeHL-SportsΒάλντας Νταμπράουσκας: «Δόξα δεν είναι μία 2η νίκη, δόξα για έναν σύλλογο είναι να κατακτήσει τίτλο ή επιτυχία στην Ευρώπη»

Βάλντας Νταμπράουσκας: «Δόξα δεν είναι μία 2η νίκη, δόξα για έναν σύλλογο είναι να κατακτήσει τίτλο ή επιτυχία στην Ευρώπη»

Ο Λιθουανός τεχνικός μίλησε για αρκετή ώρα με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα της ομάδας, μεταξύ άλλων και για μεταγραφικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι ένας από τους λόγους της πολύ σημαντικής αγωνιστικής βελτίωσης του ΟΦΗ το τελευταίο διάστημα.

Ο Λιθουανός τεχνικός είχε μία συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας και μίλησε για αρκετά ζητήματα που την αφορούν, όπως και για τα μεταγραφικά.

Μεταξύ άλλων τόνισε για:

Την κατάσταση που βρήκε και τη νοοτροπία του: «Ήρθα στην ομάδα και για μια εβδομάδα ήταν στην τελευταία θέση. Δεν ήταν εύκολο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της και το έχουμε πετύχει, όμως έχουμε ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Έγινα έξαλλος πριν από λίγες ημέρες όταν μου έστειλαν δημοσιεύματα που έλεγαν πως ‘επανέφερα την δόξα του ΟΦΗ’. Για ποια δόξα μιλάμε;

Που έχουμε κάνει δύο νίκες μέσα σε δύο μήνες; Δεν είναι η δόξα του ΟΦΗ αυτή. Δόξα είναι για έναν σύλλογο να κατακτήσει έναν τίτλο ή να κάνει μια επιτυχία στην Ευρώπη και όχι επειδή πετύχαμε τη 2η νίκη μας.

Φαντάζομαι πως είδατε όλοι το βίντεο από τα αποδυτήρια του γηπέδου του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα όταν ρώτησα τους παίκτες μου αν είναι ευχαριστημένοι με τον βαθμό και όλοι μου απάντησαν πως ‘όχι’. Το σημαντικό είναι να αλλάξουμε νοοτροπία και πιστεύω πως το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό».

Το ρόστερ τoυ ΟΦΗ: «Το ρόστερ πιστεύω πως είναι υποτιμημένο 100%. Πως μπορεί να καθοριστεί η ποιότητα; Μπορεί να υπάρχει ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και να είναι τεμπέλης και να μην μπορεί να αποδώσει αυτά που μπορεί.

Όλοι κάθε μέρα μιλάνε για μεταγραφές: δεν είναι εύκολο να γίνουν γιατί δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Δεν χωρούν λάθη αυτή τη στιγμή. Θέλω από τους παίκτες μου να δίνουν κάθε μέρα το 100% των δυνατοτήτων τους.

Αυτό που τους λέω συνεχώς είναι ότι για μένα δεν είστε μόνο οι παίκτες μου αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Ο κόσμος θέλει να βλέπει παίκτες που ενδιαφέρονται για την ομάδα και αυτό είναι κάτι που πραγματικά συμβαίνει».

Τις μεταγραφές: «Δεν δουλεύουμε μόνο σε έναν ποδοσφαιριστή αλλά σε τρεις – τέσσερις διαφορετικούς. Όμως την μια μέρα μπορεί να είμαστε κοντά σε κάποιον και μετά την άλλη μέρα, μόλις ξυπνήσουμε, να αλλάξουν τα δεδομένα. Αυτό είναι συνηθισμένο σε μια μεταγραφική σεζόν και ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες και δεν είναι ελεύθεροι».

Τον Μοσκέρα: «Ο Μοσκέρα κατά 99% θα είναι εκτός με τον ΠΑΟΚ. Θέλει ακόμα 7-10 μέρες, όποτε με τον Αστέρα θα είναι διαθέσιμος. Είναι παίκτης με εμπειρίες: ήταν πρωταθλητής. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός και είναι της μίας επαφής. Έχει πολύ καλή πρώτη επαφή που είναι πολύ σημαντικό για έναν εξτρέμ: έχει ταχύτητα και έχει προσωπικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Την ανταπόκριση του κόσμου: «Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο πήγαμε στα αποδυτήρια όταν τελείωσε το παιχνίδι και όλος ο κόσμος φώναζε ‘ΟΦΗ, ΟΦΗ’. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια με τα παιδιά: πως ο κόσμος του ΟΦΗ μας πιστεύει και μας εμπιστεύεται.

Και εγώ κάποια μέρα θα φύγω αλλά ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν σταματάει η ιστορία του σε μένα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση