HomeHL-WorldQatargate: Ο Ταραμπέλα παραιτήθηκε από την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες του Κόλπου

Qatargate: Ο Ταραμπέλα παραιτήθηκε από την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες του Κόλπου

Ταραμπέλα και Κοτσολίνο αντιμέτωποι με άρση της ασυλίας τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα παραιτήθηκε την Πέμπτη από μέλος και αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου (DARP), λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στο Qatargate.

Ο Βέλγος σοσιαλιστής είναι ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που βρίσκονται αντιμέτωποι με άρση της ασυλίας τους, εν μέσω ισχυρισμών ότι πολιτικοί της ΕΕ δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο. Ο Ταραμπέλα έχει επανειλημμένα επιμείνει για την αθωότητά του.

«Δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση υπό τις τρέχουσες συνθήκες προς το συμφέρον της καλής συνέχισης των δραστηριοτήτων της DARP» έγραψε η Χάνα Νόιμαν, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων που προεδρεύει της DARP, σε ένα email προς τα μέλη της αντιπροσωπείας, δημοσιεύει το Politico.

Η Νόιμαν πρόσθεσε ότι η επόμενη συνάντηση της DARP θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, «για να γίνει απολογισμός του αντίκτυπου του Qatargate στις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου.

Ταραμπέλα και Κοτσολίνο αντιμέτωποι με άρση της ασυλίας τους, λόγω Qataragate

Ο Ταραμπέλα είχε ήδη αποχωρήσει από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας είχε προηγουμένως ανακαλέσει την ιδιότητά του ως μέλους.

Ο Αντρέα Κοτσολίνο, ένας ακόμα Ιταλός ευρωβουλευτής των S&D που αντιμετωπίζει άρση της ασυλίας του και αρνείται ότι έχει κάνει κάποιο αδίκημα, αποχώρησε επίσης από την πολιτική του ομάδα στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση του Ταραμπέλα να παραιτηθεί από την DARP έρχεται μία ημέρα αφότου η συνάδελφός του και βουλευτής του S&D, Μαρία Αρενά, παραιτήθηκε οριστικά από τον ρόλο της προέδρου της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση