HomeHL-SportsΟ Σαντιάγκο Μοσκέρα εκπλήρωσε το όνειρό του με σύμμαχο την αγάπη της μητέρας του

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα εκπλήρωσε το όνειρό του με σύμμαχο την αγάπη της μητέρας του

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα είναι η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΟΦΗ και το Gazzetta σκιαγραφεί τον παίκτη για τον οποίο η Ντάλας έδωσε συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ, έγινε ηγέτης στη Μιλονάριος και τώρα έχει την ευκαιρία να διαπρέψει στην Ευρώπη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δούλευα και προετοιμαζόμουν σκληρά για αυτή τη στιγμή, για να παίξω στην Ευρώπη», ήταν η πρώτη δήλωση του Σαντιάγκο Μοσκέρα όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΟΦΗ και επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στην Ευρώπη. Είναι κάτι που κάθε ποδοσφαιριστής εκτός της Ηπείρου μας είναι που θέλει να πετύχει στη ζωή του και ο 27χρονος εξτρέμ τα κατάφερε.

Ωστόσο το «ταξίδι» του μέχρι το Ηράκλειο δεν ήταν τόσο εύκολο. Όμως η πίστη του στο άθλημα, η «ηρωίδα» μητέρα του αλλά και η δικαιοσύνη της στρογγυλής θεάς, του άνοιξαν τον δρόμο προς την επιτυχία αλλά και στην υλοποίηση του μεγάλου του στόχου.

Το Gazzetta κάνει μία αναδρομή στη ζωή και την καριέρα του Κολομβιανού εξτρέμ, η μεγάλη μεταγραφή στο MLS, η επιστροφή στην Κολομβία και η ευκαιρία να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη μέσω του ΟΦΗ.

Η μαχητικότητα της μητέρας του ήταν η «ασπίδα» στις δυσκολίες…

Γεννημένος στις 7 Φλεβάρη του 1995 στο Μπουεναβεντούρα της Κολομβίας, ο Μοσκέρα δεν είχε και τα πιο εύκολα παιδικά χρόνια, καθώς η οικονομική κατάσταση της οικογένειας ήταν αρκετά δύσκολη, όπως και των περισσοτέρων της πόλης. Όμως η φιγούρα της μητέρας του ήταν αυτή που τον έκανε να έχει όνειρα για το μέλλον.

Ήταν ο άνθρωπος που τον στήριξε και τον βοήθησε να μπει στον χώρο του ποδόσφαιρο, όπου ο μικρός Σαντιάγκο κατάλαβε ότι είναι ένα άθλημα που θέλει να ακολουθήσει στο μέλλον. Εντάχθηκε στις τοπικές ακαδημίες μέχρι σε ηλικία 13 ετών, πάρει την πρώτη του μεταγραφή και μετακινηθεί στα μικρά κλιμάκια της Μιλονάριος.

Ο ίδιος έδειχνε με κάθε τρόπο πως όσα του είχε προσφέρει η μητέρα του, τα επέστρεφε καθημερινά πίσω. Κάθε του κίνηση στους αγωνιστικούς χώρους ήταν αφιερωμένη σε εκείνη, ακόμα και ο τίτλος του πρωταθλήματος αλλά και η μεταγραφή του στην Αμερική.

Ωστόσο μία δυσάρεστη είδηση για τον ίδιο και την οικογένεια Μοσκέρα ήρθε όταν η μάνα του διαγνώστηκε με καρκίνο, ξεκινώντας έναν δρόμο γεμάτο δυσκολίες και μάχες. Εκείνος δεν έφυγε ποτέ από δίπλα της και ακόμα και τώρα που ήρθε στην Ελλάδα, θα βρίσκεται και εκείνη μαζί του, να τη στηρίζει όπως τον στήριξε εκείνη σε όλη η διαδρομή μέχρι την επίτευξη του ονείρου του.

Η εκτόξευση στη Μιλινάριος και τα 2,5 εκατ. ευρώ από το Ντάλας

Από το 2012 μέχρι και το 2018, ο νεαρός εξτρέμ ήταν μέλος του κολομβιανού συλλόγου, κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα σε κάθε στάδιο της παρουσίας του εκεί. Ήδη οι πρώτες… σειρήνες είχαν φτάσει στην πόρτα του και ο ίδιος έβλεπε το όνειρο του να γίνεται όλο και πιο δυνατό για να γίνει επαγγελματίας. Η ομάδα από την Κολομβία του χάρισε αυτή την ευκαιρία και εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά.

Μέχρι τον Φλεβάρη του 2018, ο 23χρονος τότε εξτρέμ είχε εκτοξεύσει το όνειρο του και με 64 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό εννιά γκολ και επτά ασίστ, η στιγμή για το επόμενο βήμα είχε φτάσει. Είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του όμως αυτή της Ντάλας από το MLS ήταν εκείνη που τον… κέρδισε.

Η Μιλονάριος δεν γινόταν να αρνηθεί τα συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ (!) που δόθηκαν για χάρη του και ο Κολομβιανός εξτρέμ αποδέχθηκε αμέσως τη νέα πρόκληση της καριέρας του. Μέσα σε μία τριετία ο ίδιος κατάφερε να ξεχωρίσει στην αρχή αλλά προς το τέλος της θητείας να πέφτει όλο και περισσότερο η πορεία του στην Αμερική.

Δημοσιεύματα στην αρχή της πορείας του έκαναν λόγο για τον Κολομβιανό… Μέσι, ωστόσο όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο περισσότερο είχαν φθαρεί τα λόγια αποθέωσης που είχε δεχθεί. Με 13 γκολ και επτά ασίστ σε 70 παιχνίδια με την ομάδα του MLS, ο Μοσκέρα πήρε τον δρόμο του Μεξικό όπου έπαιξε για ένα χρόνο στην Πατσούκα χωρίς να εντυπωσιάσει αφού είχε 21 ματς με μόλις μία ασίστ.

Επαναπατρισμός, ο Κάστρο και ο Χάμες που τον… έφερε στην Ελλάδα

Τον περασμένο Γενάρη ο Μοσκέρα επέλεξε να αποδεχθεί την πρόταση της Ντεπορτίβο Κάλι καθώς ήθελε να είναι κοντά στην οικογένεια του, δεδομένου πως και η μητέρα του είχε το πρόβλημα υγείας. Για τον ίδιο ήταν και μία ευκαιρία να… αναγεννηθεί και να κάνει ξανά τη διαφορά όπως όταν ήταν νέος. Κλείνοντας ένα χρόνο παρουσίας στην ομάδα της χώρας του, έκανε γεμάτα παιχνίδια με 33 παρουσίες όπου είχε τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το δικό του όνειρο ωστόσο ήταν να ταξιδέψει και να παίξει στην Ευρώπη. Ο στόχος των περισσότερων παιδιών που έχουν γεννηθεί στη Λατινική Αμερική και ο Μοσκέρα είχε την ευκαιρία να το πετύχει. Προτάσεις από Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα έφτασαν στο «συρτάρι» του και ο 27χρονος εξτρέμ ήταν έτοιμος να ζήσει τη μεγάλη του στιγμή, παίρνοντας μαζί και την οικογένειά του.

Τη λύση στο δίλλημα την έδωσαν δύο συμπατριώτες του. Σε πρώτη φάση ο Χάμες Ροντρίγκες που παίζει στον Ολυμπιακό αποτέλεσε μία ιδανική αφορμή για να αγωνιστεί στην Ελλάδα παρότι δεν έχει επαφές με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» είναι ένας σταρ στην Κολομβία και οι συμπατριώτες του τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα σε οτιδήποτε κάνει.Έτσι και ο Μοσκέρα ήθελε να τον συναντήσει στη χώρα μας και το… κερασάκι ήρθε από τον Φάμπρι Κάστρο. Ο 30χρονος αμυντικός μέσος έμεινε για τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα καθώς έπαιξε σε ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης πριν πάει στην Ντεπορτίβο Κάλι το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί συνάντησε τον Μοσκέρα και του είπε τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, βάζοντας τον ΟΦΗ σε θέση οδηγού για την απόκτησή του.

Ο άνθρωπος που ξέρει τι σημαίνει «οικογένεια»!

Τα χαρακτηριστικά του αφήνουν πολύ θετικές εντυπώσεις όμως αυτό που ξεχωρίζει πάνω στον Σαντιάγκο Μοσκέρα είναι η οικογένειά του. Η αγάπη που έχει προς κάθε μέλος της είναι σπάνια, ιδιαίτερη και σίγουρα, τεράστια. Για αυτό τον λόγο άλλωστε τόσο η γυναίκα του, όσο και το παιδί του και τη μητέρα του θα μείνουν μαζί του στην Ελλάδα όσο αγωνίζεται στον ΟΦΗ.

Σε κάθε του μεγάλη στιγμή στρέφεται πάντα στα πρόσωπα της οικογένειάς του και αφιερώνει κάθε επιτυχία του εκεί. Αυθόρμητα και τόσο αγνή αγάπη που δείχνει τι άνθρωπος είναι σε αυτό το θέμα. Όπως είναι και η Ελλάδα άλλωστε, που ταιριάζει άρτια σε αυτή την ιδεολογία με την οικογένεια.

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μέσω του ΟΦΗ θέλει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλοπάτι των ονείρων του κάνοντας υπερήφανο τον εαυτό αλλά και όλη την οικογένειά του.

moskera-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση