HomeHL-9Μνημόνιο συνεργασίας ΕΟΔΥ – Πανεπιστημίου για το νέο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΟΔΥ – Πανεπιστημίου για το νέο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας

Υπεγράφη σήμερα στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα (11/1) ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, προκειμένου να εγκαινιάσει την συνεργασία του οργανισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης όσον αφορά το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Ζαούτης το μεσημέρι επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη, Γιώργο Κοντάκη, στη διάρκεια της οποίας υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας από τον ΕΟΔΥ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το νέο ΠΕΔΥ.

Το Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΕΟΔΥ για ενίσχυση των Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας. “Η ενίσχυση γίνεται προσθέτοντας το Εργαστηρίου του κ.Σουρβίνου στο Εργαστήριο της κ.Ψαρουλάκη για να έχουμε πλήρη κάλυψη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτης. Ο κ. Κοντάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι αντικείμενο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας θα αποτελούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι πάσης φύσεως ιοί και τα μικρόβια, θέματα τροφίμων και Δημόσιας Υγείας εν γένει.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ζαούτη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης περιλαμβάνει ακόμα το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση