HomePost ItΕπί τάπητος τρέχοντα ζητήματα του δήμου Αγίου Νικολάου

Επί τάπητος τρέχοντα ζητήματα του δήμου Αγίου Νικολάου

Συνάντηση δημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γ. Ανδρουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξαιρετικό κλίμα -εν όψει της νέας χρονιάς – πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, στο Δημαρχείο της πόλης (10/1).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των αιρετών προκειμένου να υπάρξει μία συνεχής συνεργασία για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου, ενώ ο κ. Ζερβός, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αντιπεριφερειάρχη για τις σκέψεις και τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης και να θέσει τις προτεραιότητες για την χρονιά που ακολουθεί.

Σε δήλωση του, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ζερβός, μεταξύ άλλων τόνισε : “Είχα την χαρά να δεχτώ σήμερα στο γραφείο μου, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για την προετοιμασία και τις προτεραιότητες του δήμου αναφορικά με τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, Leader).

Επίσης συζητήσαμε το θέμα της λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων Λασιθίου καθώς και την πιθανή συνεργασία, στην λογική της ενδυνάμωσης τους”.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, γνωστοποίησε επίσης το θέμα της ανασύνταξης της Μελέτης ολοκλήρωσης του Σχίσματος Ελούντας, (αναμένεται να καθοριστεί τιμή μονάδας για 13 ιδιοκτησίες ), ενώ όπως τόνισε στόχος του Δήμου, είναι να δημοπρατηθεί μέσα στο 2023.

Επιπλέον κατά την συνάντηση, επιβεβαιώθηκε ότι την παρούσα χρονιά θα λειτουργήσει το Μουσείο Αγίου Νικολάου, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό – όπως ο ίδιος τόνισε – ενώ υπογράμμισε ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται σε ζητήματα που πιθανόν ανακύπτουν και που θα πρέπει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο να αντιμετωπιστούν .

Να σημειώσουμε, ότι κατά την παραπάνω συνάντηση υπήρξε δέσμευση ώστε να συνταχθεί από πλευράς δήμου, ειδικός κατάλογος έργων, μελετών, προγραμματικών συμβάσεων καθώς και άλλων θεμάτων που δύναται να χρηματοδοτηθούν κατά την νέα προγραμματική περίοδο και να υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου( εντός του Ιανουαρίου).

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, αντάλλαξαν  δώρα για την νέα χρονιά, ευχόμενοι αγαστή συνεργασία  προς όφελος του Δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά και του νομού Λασιθίου συνολικά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση