HomeHL-CultureΜουσείο Λούβρου: Μειώνει τον καθημερινό αριθμό επισκεπτών

Μουσείο Λούβρου: Μειώνει τον καθημερινό αριθμό επισκεπτών

Με στόχο να δημιουργήσει μια πιο ευχάριστη εμπειρία επίσκεψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλαγές στη λειτουργία ενός από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου. Το Λούβρο μπαίνει σε νέα εποχή. Το μουσείο, το οποίο υποδέχτηκε περίπου πέντε εκατομμύρια επισκέπτες στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αγωνίζεται εδώ και χρόνια κατά της υπερβολικής προσέλευσης, με μεγάλες ουρές έξω από τη γυάλινη πυραμίδα ή μπροστά από αριστουργήματα όπως η Μόνα Λίζα σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, οι υπάλληλοι του Λούβρου έχουν προχωρήσει σε απεργία επικαλούμενοι την «άνευ προηγουμένου επιδείνωση των συνθηκών εν μέσω ρεκόρ προσελέυσεων.

Η μεγάλη προσέλευση και οι τεράστιες ουρές ταλαιπωρίας για τη Μόνα Λίζα

Η νέα διευθύντρια, η οποία διορίστηκε το 2021 ξεκίνησε τη διαδικασία προκειμένου να περιορίσει τις ημερήσιες προσελεύσεις σε 30.000.

Σε μια δήλωση της η διευθύντρια είπε ότι επέλεξε την αλλαγή ώστε έτσι «η επίσκεψη θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία, ειδικά για όσους πρωτοεπισκέπτονται το μουσείο και αποτελούν το 60% των ατόμων που μπαίνουν». Ανακοίνωσε επίσης, ότι επιθυμεί να κλείνει το μουσείο μία ώρα αργότερα κάθε μέρα (7 μ.μ.), προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ντόπιους επισκέπτες, αλλά αυτό δεν θα γίνει πριν από προσεκτικό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων με τα συνδικάτα.

Το Λούβρο, το οποίο έχει περίπου 2.000 υπαλλήλους, έχει υποσχεθεί να προσλάβει 90 πράκτορες το 2023 για να προωθήσει την πρόταση.

Το 70% των επισκεπτών του Λούβρου πέρυσι ήταν αλλοδαποί που είχαν ξαναρχίσει να ταξιδεύουν μετά την πανδημία—κυρίως Αμερικανοί (αυξήθηκε στο 18% του συνόλου) και Ευρωπαίοι (27% από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία).

Ωστόσο, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου επισκέπτες από την Κίνα, αν και αυτοί αντιστοιχούσαν μεταξύ 8 και 10% του συνόλου πριν από την πανδημία.

Συνολικά, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά 24% (το 2022 7,7 εκατομμύρια επισκέπτες) σε σύγκριση με το 2018, όταν το μουσείο έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ άνω των 10 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Τον Δεκέμβριο, η μέση ημερήσια προσέλευση ήταν 25.000 προτού αυξηθεί σε 30.000 κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση