HomeHL-9Έσπρωξε το γιατρό γιατί νόμιζε ότι του έκανε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Τι αναφέρει ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Έσπρωξε το γιατρό γιατί νόμιζε ότι του έκανε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Τι αναφέρει ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Προανάκριση διενεργεί το Α. Τ. Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη και αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ιατρική και όχι μόνο κοινότητα ο τραυματισμός γιατρού από συνοδό ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής και ο γιατρός που δέχτηκε αναίτια επίθεση υπέστη κάταγμα στα πλευρά και στο ισχίο.

Σύμφωνα με άλλον γιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Μανώλη Μεραμβελιωτάκη, ο λόγος ο συνάδελφος του τραυματίστηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του ήταν επειδή ο συνοδός νόμιζε ότι θα του έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η ανάρτηση του κ. Μεραμβελιωτάκη:

«Είναι τουλάχιστον ντροπή για ενα δυο αλήτες να να έχει τόσο κακό όνομα η Μεσαρά. Νόμιζε, λέει, ο συνοδός ότι ο γιατρός αντί για φάρμακο έβαζε στη φλέβα εμβόλιο για τον κορονοϊό, και αυτοί είναι αντίθετοι, λέει, με το εμβόλιο! Εκεί φτάσαμε. 

Και ο «άντρας» που έσπρωξε τον γιατρό φυσικά το έκανε πισώπλατα. Τον γιατρό, που βγήκε έξω να πείσει τον ασθενή να ξαναμπεί στο ΚΥ να του ξαναδεί το σάκχαρο μην ξανακάνει υπογλυκαιμία και πάθει κάτι πιο σημαντικό, ακόμα και να πεθάνει. Τον γιατρό, που έκατσε μέχρι το τέλος της εφημερίας του και πήγε το πρωί στο νοσοκομείο και έγινε η διάγνωση για τα κατάγματα στο ισχίο και στα πλευρά.
«Είναι ντροπή»

Αυτό, είναι ντροπή. Για το όνομα που κουβαλάει ο «άντρας», για το χωριό που τον ανέθρεψε-ανέχτηκε, για τους φίλους του και για τους συγγενείς του. Εγώ, ξέρω μια Κρήτη, που όταν ατιμάζεις το όνομα του πατέρα σου και του παππού σου και του χωριού σου, το μάθημά σου το παίρνεις. Εδώ βλέπω κάτι άλλο και αυτό με λυπεί πολύ.

Επίσης, κε δημαρχε, την προηγούμενη φορά που είχε γίνει κάτι παρόμοιο, είχατε υποσχεθεί στον τότε πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου, ότι θα βάζατε κάμερες. Τις βάλατε τις κάμερες, αλλά μόνο στο δημαρχείο.  Είναι ωραίο να παίρνετε φωτογραφίες με τους γιατρούς λίγο πριν την προεκλογική περίοδο τα Χριστούγεννα, αλλά δε φτανει. 
Και κάτι τελευταίο: εσένα που τον γιατρό τον έσπρωξες και μάλιστα πισώπλατα, εσένα που καυχιέται σήμερα στα καφενεία που πας πως έδειρες το «ζιατρό», εσένα που είσαι σίγουρος πως ό,τι και να κάνεις θα σε καλύψει ο τοπικός βουλευτάκος επειδή έχεις μεγάλο σόι και του φέρνεις ψηφαλάκια, εσύ λοιπόν και όσοι σε χειροκροτούν, είσαι η ντροπή της Κρήτης και κρίμα στον πατέρα σου που σε ανέθρεφε και νόμιζε πως έβγαλε άντρα. Ουτε για φτύσιμο δεν είσαι».
untitled-1

Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει:

Ως Υποδιοικητής αλλά και Γιατρός, όπως και η 7η ΥΠΕ Κρήτης καταδικάζουμε απερίφραστα την άθλια και αναίτια επίθεση σε συνάδελφο Γενικό Ιατρό ο οποίος βρισκόταν εν ώρα εφημερίας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών ενώ προσπαθούσε να παρέχει αγωγή και φροντίδα Υγείας σε ασθενή.
• Είναι ένα τραγικό περιστατικό για το οποίο λυπούμαστε βαθύτατα και ταυτόχρονα προκαλεί μόνο πικρία σε όλους μας στο χώρο της Υγείας, δυστυχώς αναδεικνύει την αγνωμοσύνη και τις χειρότερες μορφές προσωπικοτήτων οι οποίες δεν
έχουν καμία θέση στο περήφανο νησί μας, ούτε και ταιριάζουν σε μία πολιτισμένη, σύγχρονη κοινωνία αλλά μόνο παραπέμπουν σε εικόνες ζούγκλας και φέρουν στοιχεία επιθετικής ζωώδους συμπεριφοράς της χείριστης μορφής.
• Οι Υγειονομικοί μας σε όλες τις μοναδες Υγείας προσφέρουν τα μέγιστα σε οποιοδήποτε το έχει ανάγκη σε ευάλωτες στιγμές της ζωής. Η καλύτερη αναγνώριση είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός στην σπουδαιότητα του έργου μας και της προσφοράς στην διαφύλαξη της ανθρώπινης Υγείας.
• Είμαστε όλοι στο πλευρό του συναδέλφου, τον οποίο και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.
• Η ΥΠΕ Κρητης βρίσκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο της σε τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά και απέναντι σε πρόσωπα και ιδεοληψίες οι οποίες δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές από κανέναν μας και να αποβάλλονται από την κοινωνία μας.
• Στο συνάδελφο ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση