HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Σε νοσοκομείο της Φλόριντα ο Μπολσονάρου με κοιλιακούς πόνους

ΗΠΑ: Σε νοσοκομείο της Φλόριντα ο Μπολσονάρου με κοιλιακούς πόνους

Η κατάστασή  του δεν εμπνέει ανησυχία λένε από το περιβάλλον του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο νοσοκομείο του Ορλάντο στη Φλόριντα των ΗΠΑ εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου «με πόνους στην κοιλιακή χώρα», μια ημέρα μετά την εισβολή σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του σε κυβερνητικά κτίρια της Μπραζίλια.

Ο 67χρονος Μπολσονάρου έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές από τότε που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2018.

«Είναι υπό παρακολούθηση» για «προβλήματα στην κοιλιακή χώρα», ανέφερε η Μισέλ Μπολσονάρου σε ανάρτησή της στο Instagram, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο νοσοκομείο εισήχθη ο σύζυγός της. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ζεύγους.

Νωρίτερα η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo είχε μεταδώσει πως o Μπολσονάρου εισήχθη στο AdventHealth Celebration Hospital του Ορλάντο.

Ταξίδεψε στις ΗΠΑ δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Οι υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας αρνούμενοι να αποδεχθούν την αλλαγή ηγεσίας στη χώρα τους, μία βδομάδα μετά την ορκωμοσία του Λούλα, επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο βίας, εισβάλοντας σε κρατικά κτίρια και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε γραφεία βουλευτών. 

Πού βρίσκεται ο Μπολσονάρου

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Μπολσονάρου μένει στο σπίτι του Ζοσέ Αλντό, συνταξιούχου Βραζιλιάνου επαγγελματία καλλιτέχνη μικτών πολεμικών μαχών.

Οι δύο φωτογραφήθηκαν μέσα στο σπίτι του Αλντό στο Ορλάντο.

Ο πρώην πρόεδρος πόζαρε με γάντια πολεμικών τεχνών ενώ αστειευόμενος εμφανίστηκε να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον πρώην πρωταθλητή.

Ο Μπολσονάρου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά ερευνών, έφτασε στη Φλόριντα πριν από το νέο έτος, στις 30 Δεκεμβρίου. Τα δημοσιεύματα σχολιάζοντας την παραμονή του στις ΗΠΑ μιλούν ακόμη και για τρεις μήνες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος δεν παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του Σίλβα, στην οποία θα έπρεπε, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της προεδρίας δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αφού αποχαιρέτησε τους υποστηρικτές του μέσω του Διαδικτύου, αλλά χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην αναχώρησή του, ο Μπολσονάρου επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά από το 1985 που ένας απερχόμενος πρόεδρος δεν παρέδωσε στον διάδοχό του τα σύμβολα της προεδρίας. Εκείνη τη χρονιά, ο τελευταίος πρόεδρος της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-85), ο στρατηγός Ζοάο Φιγκουεϊρέντο, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ορκωμοσία του διαδόχου του, του Ζοζέ Σάρνεϊ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση