HomePost ItΤα προβλήματα των μικρομεσαίων στο επίκεντρο συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη

Τα προβλήματα των μικρομεσαίων στο επίκεντρο συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη

Συνάντηση με τις διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου συζήτησε το μεσημέρι της Δευτέρας 9/1 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τις διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου – Ε.Σ.Η. και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου – Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η..

 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Η. παρουσία του Προέδρου και του Ταμία του Συλλόγου Μανόλη Κουμαντάκη και Μενέλαου Σκουλούδη αντίστοιχα, καθώς και του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπη Λεκάκη και Νίκου Λειβαδιωτάκη αντίστοιχα, τέθηκαν επί τάπητος και οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης. Οι εκπρόσωποι των Φορέων ενημέρωσαν τον Χάρη Μαμουλάκη για την εορταστική κίνηση της εμπορικής αγοράς, εξέφρασαν την σταθερή αντίθεσή τους στην επέκταση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς επίσης και τους προβληματισμούς τους για τις πληθωριστικές πιέσεις που αντανακλούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Επίσης, τον ενημέρωσαν για την αναγκαιότητα παράτασης της προθεσμίας υλοποίησης των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-49 2022) μέχρι και τις 31/3/2023, έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα προγράμματα και να μην στερηθούν οι δικαιούχοι τα εκπαιδευτικά εφόδια που τα προγράμματα παρέχουν.

Ο Χάρης Μαμουλάκης από την πλευρά του, παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τόνισε ότι και ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, θα παρακολουθήσει στενά την πορεία του νομοσχεδίου με στόχο να πιεστεί η Κυβέρνηση και να ενστερνιστεί τις απόψεις των επαγγελματικών φορέων και σε δήλωσή του ανέφερε: «Η Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτών που επί της ουσίας αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, συνεχίζει να κινείται με στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων «παικτών» του κλάδου. Πιστεύουμε ότι, ειδικά εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης, η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η εξασφάλιση πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και η ρύθμιση των χρεών της πανδημίας, θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα. Με αυτό ως στόχο, παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαβούλευσης και του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και είμαστε έτοιμοι να πιέσουμε, έτσι ώστε οι αόρατες μικρές επιχειρήσεις, να βρεθούν στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσοχής.».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση