HomeHL-CultureΕθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιώργου Κουμεντάκη

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιώργου Κουμεντάκη

Η ανανέωση της θητείας του είναι τριετούς διάρκειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανακοίνωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η διάρκεια της νέας θητείας του κ. Κουμεντάκη είναι τριετής, ενώ ο ίδιος έθεσε ως βασικό στόχο της επόμενης τριετίας, την εξέλιξη, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξωστρέφεια του Οργανισμού.

Στο «τιμόνι» της Λυρικής από το 2017

Ο Γιώργος Κουμεντάκης ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Φεβρουάριο του 2017. Κατά τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταστέγαση της Λυρικής, ενώ λειτούργησαν πλήρως και οι δύο σκηνές της στο ΚΠΙΣΝ.

Έμφαση δόθηκε στη διεύρυνση του ρεπερτορίου, στην ανάπτυξη δικτύου διεθνών συνεργασιών, στις αναθέσεις για νέα όργα όπερας και στη συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, εφαρμόστηκαν εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα, παρουσιάστηκαν σπουδαίες παραγωγές, ενώ το κοινό της Λυρικής εμφάνισε αύξηση εντός και εκτός Ελλάδας.

Πλέον, είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην ιστορία του Οργανισμού στον οποίο ανατίθεται και τρίτη συνεχόμενη θητεία.

 «Βασικός άξονας η εξέλιξη, η ανάπτυξη και η περαιτέρω εξωστρέφεια»

Ο κ. Κουμεντάκης ευχαρίστησε τόσο την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣ, τους συνεργάτες του και το προσωπικό, ενώ έθεσε ως βασικό άξονα της τρίτης του θητείας την «εξέλιξη, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξωστρέφεια, με στόχο την εκπλήρωση του οράματος για την Όπερα του 21ου αιώνα».

Αναλυτικά, ο κ. Κουμεντάκης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή η ανανέωση της θητείας μου στην Εθνική Λυρική Σκηνή για τρία ακόμη χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, καθώς και για την αμέριστη στήριξή της προς την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Αν στην πρώτη μου θητεία (2017-2020) ο στόχος ήταν να μπουν τα θεμέλια της νέας καλλιτεχνικής ταυτότητας του Οργανισμού μας που μόλις είχε μεταστεγαστεί στο νέο του σπίτι στο ΚΠΙΣΝ -το οποίο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- και η δεύτερη τριετία (2020-2023) είχε ως βασική διάσταση τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας και τη δημιουργική επανεκκίνηση του Οργανισμού μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, πλέον στην τρίτη θητεία (2023-2026) ο βασικός μας άξονας θα είναι η εξέλιξη, η ανάπτυξη και η περαιτέρω εξωστρέφεια, με στόχο την εκπλήρωση του οράματος για την Όπερα του 21ου αιώνα.

Σε μια τόσο σημαντική στιγμή για μένα προσωπικά, αλλά και για την πορεία του Οργανισμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣ, τους συνεργάτες μου, το καλλιτεχνικό, το τεχνικό, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό του Οργανισμού».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση