HomeΓΝΩΜΕΣΝικος Αντωνακάκης: Η Ελλάδα μπροστά στο 2023

Νικος Αντωνακάκης: Η Ελλάδα μπροστά στο 2023

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λυκαυγές του 2023 η Πατρίδα μας ζει το λυκόφως των Αρχών και των Αξιών της. Όλοι εμείς, η σιωπηλή πλειοψηφία, παρακολουθούμε, δυστυχώς ατάραχοι, κάποιες ισχνές μειοψηφίες να αλλοιώνουν το DNA μας.

Να ποδοπατούν ανενόχλητες τις αξίες μας, τις αρχές μας. Να μας καλούν να απαρνηθούμε όσα πιστεύουμε. Να μας προβάλλουν λάθος πρότυπα. Να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ομαλό είναι ανώμαλο και το ανώμαλο, ομαλό. Να εμπεδώσουμε ότι η διαφορετικότητα είναι κανονικότητα.

Το τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία- Οικογένεια δεν είναι κάποιο φασιστικό ή ακροδεξιό σύνθημα. Όπως κάποιοι προσπαθούν να το απαξιώσουν. Το Έθνος των Ελλήνων, αρέσει δεν αρέσει, επέζησε στο διάβα των αιώνων στηριζόμενο σε δύο βασικά συγκολλητικά συστατικά. Τη Ελληνική Γλώσσα και την Ορθοδοξία.

Δεν στηρίχθηκε ούτε στην αθεΐα, ούτε στον αγνωστικισμό. Δεν έμεινε όρθιο με τα greeklish και το περιορισμένο λεξιλόγιο. Στηρίχθηκε στην υγεία της ελληνικής οικογένειας. Αρέσει δεν αρέσει στους επονομαζόμενους διεθνιστές… Η Ελλάδα είναι χώρα δεν είναι χώρος. Και οι Έλληνες Έθνος, όχι πληθυσμός.

Αρέσει δεν αρέσει ΑΓΑΠΑΜΕ την Πατρίδα μας. Δεν μισούμε τους άλλους. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την επιβουλευτεί.

Αρέσει δεν αρέσει ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ όταν ακούμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Στεκόμαστε προσοχή μπροστά στην Ελληνική Σημαία.

Αρέσει δεν αρέσει κάνουμε το σταυρό μας. Φιλάμε με ευλάβεια τις εικόνες των Αγίων μας, το χέρι του ταπεινού παπά.

Αρέσει δεν αρέσει το πρότυπο της οικογένειας είναι πατέρας-μητέρα. Δεν είναι γονέας ένα και γονέας δύο.

Όλα αυτά δεν είναι δεξιά, αριστερά ή κεντρώα. Φιλελεύθερα, εκσυγχρονιστικά, προοδευτικά, συντηρητικά.

Είναι απλά Ελληνικά. Είναι απλά η φωτεινή Ελλάδα. Η όρθια Ελλάδα. Που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας. Όπως κάνουμε πολλές γενιές τώρα.

Κάποιοι θέλουν να μπούμε στο σκοτεινό τούνελ. Του Διεθνισμού και της Διαφορετικότητας.

Κάποιοι θέλουν να απωλέσουμε την ιστορική μας μνήμη. Την Ιστορία μας. Τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Την απάντηση την έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια ένας μεγάλος πολιτικός. Ο Χαρίλαος Τρικούπης: « Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ».  

Διαφήμιση
Διαφήμιση