HomeHL-TOPΜαχητής με τον καρκίνο ο 7χρονος Άγγελος- Έκκληση για βοήθεια από την οικογένεια του

Μαχητής με τον καρκίνο ο 7χρονος Άγγελος- Έκκληση για βοήθεια από την οικογένεια του

3 χρόνια παλεύει τον καρκίνο και τη θεραπεία ορμονών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ιστορία της ζωής του μόλις 7 χρονών Άγγελου δεν περιλαμβάνει μάγους με δώρα, νεράιδες και ξωτικά. Στο μικρό φτωχικό του σπίτι δεν μοσχομυρίζουν φρεσκοψημένα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες ούτε καν ένα πιάτο φρέσκο φαγητό. Στο σπίτι του Άγγελου ακόμα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι δανεικό (δώρο φίλων) και από κάτω δεν υπάρχει ούτε φάτνη ούτε καν δώρα.

Μέσα στα Χριστούγεννα η πορεία της ζωής του μικρού Άγγελου Χρήστου μοιάζει με έναν ατελείωτο «Γολγοθά». Η περιπέτεια της οικογένειας ξεκίνησε πριν τρία χρόνια όταν το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά ήταν μόλις 4 ετών.

Η λευχαιμία και οι ατελείωτες θεραπείες στο «Παίδων»

Τότε οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας διέγνωσαν στο παιδί «οξεία μελογενή λευχαιμία».

Το αίμα των γονιών του «πάγωσε» όμως σύντομα ήρθαν τα ευχάριστα νέα: το δεύτερο παιδί της οικογένειας η -τότε- 3χρονη Ειρήνη βρέθηκε 100% συμβατή δότρια μυελού των οστών και έτσι, εκτός από αδερφή, έγινε και ο φύλακας άγγελος του 4χρονου αδερφού της.

Η μεταμοσχευτική περίοδος του Άγγελου Χρήστου έβαινε καλώς ώσπου εμφάνισε μικροκηλιδώδες εξάνθημα προσώπου, κορμού και άκρων το οποίο αντιμετωπίστηκε με χορήγηση κορτιζόνης για ενάμιση μήνα περίπου ενώ παράλληλα «έλαβε κυκλοσπορίνη ως και 4,5 μήνες μετά τη μεταμόσχευση», όπως αναφέρεται στην επίσημη γνωμάτευση των ιατρών που δημοσιεύει το cretapost.

Παρόλα αυτά τα δύο αδέρφια είχαν γίνει πλέον «ένα» και τα προβλήματα υγείας φαινόταν ότι ξεπεράστηκαν και ανήκαν οριστικά στο παρελθόν. Και κάπου εκεί, πριν καλά καλά προλάβουν να χαρούν, εμφανίστηκε η λέξη εφιάλτης για κάθε καρκινοπαθή (παιδί ή ενήλικα): ο καρκίνος έκανε «μετάσταση». Οι θεράποντες ιατροί σύντομα προχώρησαν σε αφαίρεση του οργάνου στο οποίο είχε κάνει μετάσταση ο καρκίνος ωστόσο ένας νέος κύκλος θεραπειών με χορήγηση ορμονών και πανάκριβων θεραπειών άνοιξε για την οικογένεια η οποία δεν έλειπε λεπτό από το πλευρό του παιδιού.

Η γνωμάτευση από το Παίδων Αγία Σοφία
Η γνωμάτευση από το Παίδων Αγία Σοφία
Ο μικρός Άγγελος (με το μπλε σκούρο μπλουζάκι) ανάμεσα στην οικογένεια του
Ο μικρός Άγγελος (με το μπλε σκούρο μπλουζάκι) ανάμεσα στην οικογένεια του

Η φιλοξενία στην «Ελπίδα» και η καλοσύνη των ξένων

Στην Αθήνα η «Οδύσσεια» της οικογένειας Αραπάκη – Δημοπούλου κράτησε περισσότερα από δύο χρόνια.

Αρχικά φιλοξενήθηκαν για έναν μήνα περίπου στον ξενώνα της «Ελπίδας». Έπειτα κατάφεραν να ενοικιάσουν ένα σπίτι στο Γουδή με βοήθημα από την «Ελπίδα» με το οποίο κάλυπταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ενοίκιο τους.

Το προσωπικό του «Παίδων» έδινε φαγητό στους γονείς ενώ και οι συγγενείς των υπολοίπων ασθενών, που εν τω μεταξύ είχαν γνωρίσει την οικογένεια και είχαν βιώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τους βοηθούσαν όσο και όπως μπορούσε ο καθένας.

Η επιστροφή στην Κρήτη, οι κακουχίες και οι νέες εξετάσεις του Άγγελου

Με την επιστροφή στο Ηράκλειο η οικογένεια έμεινε αρχικά σε σπίτι στο Τσαλικάκι ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο φθηνότερο μονόχωρο σπίτι, φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύει το cretapost. Η μητέρα, Κωνσταντίνα Δημοπούλου 29 ετών με καταγωγή από το Βόλο και ο κρητικός σύζυγος της Ηλίας Αραπάκης, 30 ετών, επιβιώνουν πλέον με τεράστια δυσκολία.

Η 29χρονη Κωνσταντίνα πάσχει από μία σπάνια ασθένεια: την ινώδη δυσπλασία προσώπου και εγκεφάλου και της είναι εξαιρετικά δύσκολο να εργαστεί. Ο 30χρονος σύζυγος της αναζητά οποιαδήποτε εργασία θα μπορούσε να προσφέρει έστω και τα απαραίτητα στην οικογένεια του. Τα παιδιά έχουν απόλυτη ανάγκη από ρούχα, τρόφιμα και ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας.

Όπως αναγράφεται και στο επίσημο έγγραφο του Παίδων «Αγία Σοφία» ο επόμενος επανέλεγχος του 7χρονου Άγγελου έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου 2023. Μέχρι τότε η οικογένεια πρέπει να υποβάλλει το μικρό παιδί σε σοβαρές αιματολογικές και ορμονολογικές εξετάσεις οι οποίες κοστίζουν από 800 έως και 1.000 ευρώ και δεν τις καλύπτει το νοσοκομείο ούτε και ο ΕΟΠΥΥ καθώς οι γονείς είναι ανασφάλιστοι. Ένα μικρό βοήθημα από τον καθένα μας, όποιον μπορεί να βοηθήσει, αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους γονείς οι οποίοι ταραγμένοι και αναστατωμένοι πετάγονται τη νύχτα από το κρεβάτι για να δουν αν ο Άγγελος Χρήστος αναπνέει…

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με τη μητέρα του παιδιού, Κωνσταντίνα Δημοπούλου στο τηλέφωνο: 6983707957

oikogeneia-arapaki-dimopoulou2 oikogeneia-arapaki-dimopoulou4

Διαφήμιση
Διαφήμιση