HomeHL-CultureΟι 10+1 σειρές που ξεχώρισαν το 2022

Οι 10+1 σειρές που ξεχώρισαν το 2022

Δείτε ποιες είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλές αγαπημένες σειρές έκαναν πρεμιέρα με νέους κύκλους, ανατροφοδοτώντας την αγάπη των φανατικών θεατών τους, αλλά και αρκετές νέες παραγωγές βγήκαν στην  τηλεοπτική αρένα. Σε αυτόν εδώ τον τηλεοπτικό απολογισμό, εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα new entries του 2022, που κατέκτησαν την κορυφή και έκαναν τη διαφορά μια χρονιά που η τηλεόραση χαρακτηρίστηκε από έναν πλουραλισμό, χωρίς να έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Wednesday

Ενα γκόθικ spin-off του σύμπαντος της «Οικογένειας Addams» με επίκεντρο φυσικά την Wednesday Addams, την οποία ενσαρκώνει η Jenna Ortega και τη σκηνοθετική σφραγίδα του Tim Burton, που επιστρέφει πίσω από τις κάμερες, τρία χρόνια μετά από τη live action μεταφορά του «Dumbo» στην Disney.

Έξυπνη, σαρκαστική και λίγο νεκρή μέσα της, η Wednesday είναι ένα κορίτσι, που προτιμάει να ζει σε ένα δικό της φανταστικό κόσμο, παρά στον πραγματικό, ο οποίος πολλές φορές μπορεί να είναι «υποκριτικός». Μια πλάκα όμως που έκανε, δεν πήγε όπως θα ήθελε και οι γονείς της αναγκάζονται να τη στείλουν στην κακόφημη Ακαδημία Nevermore. Εκεί, προσπαθεί να τελειοποιήσει τις νέες της τηλεπαθητικές ικανότητες, να αποτρέψει μια σειρά από κτηνώδεις δολοφονίες που σπείρουν τον τρόμο στην πόλη και να επιλύσει ένα μεταφυσικό μυστήριο στο οποίο μπλέχτηκαν οι γονείς της πριν από 25 χρόνια, ενώ παράλληλα έρχεται αντιμέτωπη με τις νέες και πολυσύνθετες σχέσεις των παράξενων και διαφορετικών φοιτητών.

Tα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, οι γονείς Morticia (Catherine Zeta-Jones) και Gomez (Luis Guzmán) εμφανίζονται  ως guest.

The Bear

Η μαγειρική είναι τάση και μαζί της αυτή η σειρά των οχτώ επεισοδίων του Disney+, που ακολουθεί την ιστορία του Carmen «Carmy» Berzatto, ενός νεαρού σεφ από τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, που επιστρέφει στο Σικάγο για να διευθύνει το οικογενειακό σαντουϊτσάδικο με όνομα «The Original Beef of Chicagoland». Μακριά από όσα είχε συνηθίσει, ο Carmy πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην εξοντωτική πραγματικότητα της διεύθυνσης μιας μικρής επιχείρησης, το απείθαρχο και μη συνεργάσιμο προσωπικό της κουζίνας και τις τεταμένες οικογενειακές σχέσεις, ενώ παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια του αδελφού του.

Pachinko

Με δύναμη από την Κορέα ήρθε στο AppleTV+ αυτή η τηλεοπτική μεταφορά του bestseller της Min Jin Lee. Με κεντρικό άξονα τη ζωή της Sunja, η αφήγηση ξεκινάει από τις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνει μέχρι τη δεκαετία του 1980, ξεδιπλώνοντας σε μια παραγωγή επικών διαστάσεων όλες τις ιστορικοπολιτικές εξελίξεις του εικοστού αιώνα στην Ασία. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα K-dramas, εδώ μιλάμε για μια κινηματογραφική προσέγγιση ενός απαγορευμένου έρωτα, που τελικά γίνεται μία ιστορία για τον πόλεμο και την ειρήνη, την αγάπη και την απώλεια. Πρωταγωνιστούν η υπέροχη Youn Yuh-jung από το «Minari», καθώς και ο Lee Min-ho, μεγάλος σταρ της Κορέας, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του στη σειρά «Boys Over Flowers».

Slow Horses

Ο Will Smith (ο σεναριογράφος του «Veep», όχι ο ηθοποιός) επιμελείται αυτή τη μίνι σειρά του  Apple TV+, που βασίζεται σε μια επιτυχημένη σειρά βιβλίων του Mick Herron. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του Jackson Lamb, ενός λαμπρού, ατημέλητου και συχνά μεθυσμένου αρχηγού μιας ομάδας ακατάλληλων MI5, που όλοι καταλήγουν στις εγκαταστάσεις του στο Slough House μετά από αποστολές που έχουν πάει στραβά. Ανάμεσα στο κατασκοπικό θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία, ο σπουδαίος Gary Oldman φτιάχνει έναν ακόμα χαρακτήρα που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του και μαζί του μια πλειάδα καλών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Kristin Scott Thomas, η Olivia Cooke και ο Jonathan Pryce, δημιουργούν ένα all star cast που σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

House of the Dragon

Ήταν σίγουρα μια από τις πιο αναμενόμενες πρεμιέρες της σεζόν, αν και δεν ικανοποίησε μια μεγάλη μερίδα των κριτικών. Πρόκειται για prequel του θρυλικού GoT, βασισμένο στη σειρά βιβλίων του συγγραφέα George RR Martin «A Song of Ice and Fire» -και συγκεκριμένα στο βιβλίο «Fire & Blood». Η πλοκή εξελίσσεται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του «Game of Thrones» και επικεντρώνεται στη δυναστεία των Targaryen. Πριν από την γέννηση του γιου του, ο βασιλιάς σοκάρει τους πάντες, ανακοινώνοντας ως κληρονόμο του θρόνου την κόρη του. Όταν όμως έρχεται στον κόσμο ο διάδοχος, τα σχέδια αλλάζουν και εμείς ανακαλύπτουμε τις πολιτικές διαμάχες, που πυροδότησαν τον εμφύλιο πόλεμο, γνωστός στην ιστορία ως «Ο χορός των δράκων».

Τhe offer

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της θρυλικής ταινίας «The Godfather I» του Coppola, αποτελεί τον κεντρικό άξονα αυτής της μίνι σειράς, που θα μας βάλει στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και του υποκόσμου. Οι αληθινές εμπειρίες δυο παθιασμένων παραγωγών και ενός νεόκοπου, άπειρου σκηνοθέτη που ανέλαβε το έργο επειδή κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να το σκηνοθετήσει, μεταφέρονται στη «μικρή οθόνη». Μέσα από δέκα χορταστικά επεισόδια, θα μάθουμε για ποιο λόγο έγραψε ο Mario Puzo τον «Νονό», γιατί ο Marlon Brando ήταν ο ιδανικός για το ρόλο του Don και πώς ήρθε ο Al Pacino στο προσκήνιο.

The Dropout

Το Hulu μεταφέρει σε μια μίνι σειρά την περιβόητη υπόθεση Theranos, μέσα από την ιστορία της ανόδου και της πτώσεως της Elizabeth Holmes, που έπεισε έναν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών να στοιχηματίσουν στην ιατρική της εταιρεία. Η υπόθεση της Theranos απασχόλησε πρώτη φορά το 2003, όταν η 19χρονη τότε χημικός μηχανικός, παράτησε το Stanford και υποστήριξε ότι διέθετε την τεχνολογία για ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να κάνει μαζικά τεστ αίματος και να βγάλει αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ με μια μόνο σταγόνα. Σύντομα όμως ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας, καθώς η εταιρεία κατηγορήθηκε για ανακριβείς ελέγχους αίματος και η ίδια η Holmes κατέρρευσε εν μία νυκτί, θεωρώντας πάντα  ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν από μόνα τους. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Amanda Seyfried.

Gazlit

Η Julia Roberts και ο Sean Penn συμπρωταγωνιστούν στη μίνι σειρά του αμερικανικού καλωδιακού δικτύου Starz και μας ταξιδεύουν στη δεκαετία του ‘70. Πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ με επίκεντρο το σκάνδαλο Watergate και τις άγνωστες εν πολλοίς ιστορίες γύρω από αυτό, συμπεριλαμβανομένων των υφισταμένων του Προέδρου Nixon και των πληροφοριοδοτών που τελικά θα κατέστρεφαν ολόκληρη την επιχείρηση. Η Roberts υποδύεται την Μartha Mitchell, σύζυγο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ Joh Mitchell, η οποία κατήγγειλε δημόσια τον Αμερικανό Πρόεδρο για ανάμειξη στην υπόθεση.

The Staircase

Μια μίνι σειρά που βασίζεται στην αληθινή ιστορία γύρω από τον μυστηριώδη θάνατο της Kathleen Peterson, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στο κάτω μέρος μιας σκάλας στο σπίτι της στη Βόρεια Καρολίνα το 2001. Ο σύζυγός της, Michael Peterson, διάσημος συγγραφέας, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της και στη συνέχεια καταδικάστηκε το 2003. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι σκότωσε τη γυναίκα του, αυτός όμως ισχυρίστηκε ότι έπεσε μετά από κατανάλωση αλκοόλ και Valium. Ωστόσο, μια νεκροψία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Kathleen πέθανε από πολλαπλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων χτυπημάτων στο πίσω μέρος του κεφαλιού της με αμβλύ αντικείμενο. Ο Michael πέρασε χρόνια στη φυλακή πριν ακυρωθεί η καταδίκη του. Το 2017, ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, η υπόθεση παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη εκδοχή του ομώνυμου ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα το 2004, μόλις τρία χρόνια μετά από τον θάνατο της Kathleen και έναν χρόνο μετά την καταδίκη του Michael. Στη σειρά τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Colin Firth, ο οποίος δίνει μια καθηλωτική ερμηνεία. Μαζί του η Toni Collette.

The Gilded Age

Ο Julian Fellowes του «Downton Abbey» μάς μεταφέρει στην «Αμερικανική Χρυσή Εποχή» της Νέας Υόρκης, γνωστή ως «The Gilded Age». Ο όρος οφείλεται στον συγγραφέα Mark Twain, ο οποίος τον χρησιμοποίησε για να περιγράψει τις τεράστιες κοινωνικές αλλαγές, που ενώ δημιούργησαν χάσματα, όλοι έκαναν σαν να μην υπήρχαν, κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Η ιστορία ξεκινά το 1882 με τη νεαρή Marian Brook να μετακομίζει από την αγροτική Πενσυλβανία στη Νέα Υόρκη, μετά από τον θάνατο του πατέρα της, για να ζήσει με τις θείες της. Κάνοντας παρέα με την Peggy Scott, μια επιτυχημένη Αφροαμερικανίδα, η Brook εμπλέκεται σε έναν κοινωνικό πόλεμο με μια από τις θείες της και τους πλούσιους γείτονές της, επιχειρηματίες των σιδηροδρόμων, προσπαθώντας να χαράξει τη δική της πορεία. Η Cynthia Nixon και η Christine Baranski ενσαρκώνουν τις δυο θείες, ενώ τον ρόλο της Marian ερμηνεύει η Louisa Jacobson Gummer, που είναι η κόρη της Meryl Streep.

The Rehearsal

Η σειρά του HBO, που είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV, αφορά σε ένα παιχνίδι που εξελίσσεται σε μια αίθουσα με καθρέφτες. Πρόκειται για ένα docu-reality του Nathan Fielder, σχετικά με την τελειοποίηση της ζωής ενός ατόμου. Ο Fiedler, ένας διάσημος cult κωμικός γνωστός από το «Nathan for You», υπογράφει ένα από τα πιο πρωτότυπα ντοκιμαντέρ που έχετε δει, το οποίο μοιάζει με ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πείραμα, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους μέσα από… πρόβες να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που απέφευγαν για καιρό.
bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση