HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Ανησυχία για τους βουλευτές που είναι επιρρεπείς στον σεξοτουρισμό

Βρετανία: Ανησυχία για τους βουλευτές που είναι επιρρεπείς στον σεξοτουρισμό

«Ορισμένες από τις συμπεριφορές που αναφέρθηκαν είναι σαφώς πολύ ανησυχητικές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πονοκέφαλο» και στην Ντάουνινγκ Στριτ προκαλούν τα δημοσιεύματα για Βρετανούς βουλευτές που είναι επιρρεπείς στον σεξοτουρισμό, στον οποίο φέρονται ότι επιδίδονται σε κατάσταση μέθης κατά τη διάρκεια αποστολών στο εξωτερικό.

Πέραν της ακραίας συμπεριφοράς, η συμπεριφορά τους ενδέχεται να τους έχει στοχοποιήσει, καθώς τρίτες χώρες, με εχθρικές σχέσεις με τη Βρετανία, δεν αποκλείεται να τους ασκήσουν πιέσεις.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι η επίβλεψη των ταξιδιών που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή βουλευτών από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες είναι θέμα της Βουλής. Όμως, εξέφρασε ανησυχία για ορισμένες από τις συμπεριφορές που έφεραν στο φως οι Times και το Politico.

«Έχουμε δει κάποια δημοσιεύματα και ορισμένες από τις συμπεριφορές που αναφέρθηκαν είναι σαφώς πολύ ανησυχητικές», είπε.

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι οι βουλευτές θα πρέπει να εργάζονται σκληρά για τους πολίτες και η συντριπτική πλειοψηφία εστιάζει στο να προσπαθεί να λύσει τις κοινές προκλήσεις, να στηρίξει τους πλέον ευάλωτους και να εργαστεί στο να κάνουμε τα σχολεία μας καλύτερα και τους δρόμους μας ασφαλείς» ανέφερε. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η τήρηση των κανονισμών αφορά το Γουεστμίνστερ. «Η διαδικασία είναι θέμα της βουλής κι όχι της κυβέρνησης» ανέφερε.

Ανησυχία για τις διακομματικές κοινοβουλευτικές ομάδες

Τα δημοσιεύματα επανέφεραν παλαιότερες ανησυχίες για τη λειτουργία των άτυπων διακομματικών κοινοβουλευτικών ομάδων, που συχνά οργανώνουν ταξίδια για βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, ενώ η φιλοξενία μπορεί να πληρώνεται από ξένες κυβερνήσεις ή εταιρείες. Αντίθετα από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές που είναι θεσμικά όργανα, οι ομάδες είναι ανεπίσημες, οπότε οι κανόνες και οι έλεγχοι είναι πιο ελαστικοί.

Οι Times δημοσίευσαν την Τετάρτη ότι ορισμένα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν ότι βουλευτές επιδίδονται σε σεξοτουρισμό κατά τη διάρκεια ξένων επισκέψεων και ότι ενοχοποιητικά στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθύν εναντίον εκείνων που συμπεριφέρονται ανάρμοστα.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Politico στο οποίο αναφερόταν ότι πρώην βουλευτής των Συντηρητικών ρώτησε πού ήταν ο πλησιέστερος οίκος ανοχής όταν επισκέφθηκε μια χώρα στη νοτιοανατολική Ασία και ότι πρώην υπουργός έμενε ως αργά ψάχνοντας «ντόπιες γυναίκες», και μάλιστα φέρεται ότι αναζητούσε «πολύ νεαρά κορίτσια».

Οι άτυπες διακομματικές ομάδες ερευνώνται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση