HomeHL-9Μπήκαν τα πρώτα λουκέτα στα κρεοπωλεία – «Αγκάθι» ο πληθωρισμός και η ενέργεια

Μπήκαν τα πρώτα λουκέτα στα κρεοπωλεία – «Αγκάθι» ο πληθωρισμός και η ενέργεια

Τι αναφέρει στο cretapost, ο πρόεδρος Κρεοπωλών Ηρακλείου, Μανώλης Δατσέρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός φαίνεται ότι έχουν «γονατίσει» και τα κρεοπωλεία του νομού Ηρακλείου.

Πολλά ήταν εκείνα που δεν άντεξαν στα υπερβολικά έξοδα που είχαν με αποτέλεσμα να έχουμε και τα πρώτα…λουκέτα.

«Γύρω στα 8 με 10 κρεοπωλεία φέτος έχουν κλείσει. Βάσει του πληθωρισμού και των εξόδων δεν άντεξαν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Ηρακλείου, Μανώλης Δατσέρης.

Η ενέργεια το μεγαλύτερο πρόβλημα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τα κρεοπωλεία της πόλης είναι η ενεργειακή κρίση.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ενεργειακή κρίση. Τα κρεοπωλεία δουλεύουν με ψυγεία και τεράστιες καταψύξεις με αποτέλεσμα να εξαρτιόμαστε απόλυτα από την τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μόνο το ρεύμα έχει αυξηθεί περίπου στο 100%», ανέφερε σχετικά ο κ. Δατσέρης.

Ίδια η κίνηση, μειωμένη η κατανάλωση

Την ίδια ώρα, η προσέλευση του κόσμου στα κρεοπωλεία δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, έχει μειωθεί η κατανάλωση.

«Γενικά η κίνηση δεν έχει πέσει. Δυστυχώς όμως έχει πέσει η κατανάλωση. Δηλαδή κάθε άνθρωπος εκεί που έπαιρνε ένα κιλό κιμά πλέον αγοράζει μόνο αυτό που θέλει να ψήσει σήμερα. Δεν αγοράζει κρέας δηλαδή για να βάλει στην κατάψυξη για να το ψήσει κάποια άλλη στιγμή όπως γινόταν τα παλαιότερα χρόνια», περιγράφει ο κ. Δατσέρης.

Τα δύο θετικά

Παρ’ όλα αυτά οι κρεοπώλες βλέπουν δύο θετικά που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του 2022.

«Δύο είναι τα μεγάλα θετικά που είχαμε και πολλοί κρατηθήκαμε εξαιτίας αυτών. Κατ’ αρχάς ήταν η τουριστική σεζόν που είχαμε. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τους τουρίστες να έρχονται και να αφήνουν χρήματα στην τοπική αγορά ενώ και οι επιχειρήσεις τουρισμού αγόραζαν κρέας για την εξυπηρέτηση των τουριστών. Δεύτερον, είναι η τιμή του λαδιού. Έφτασε στα 5 ευρώ και αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα πέσουν στην τοπική αγορά», ανέφερε σχετικά ο κ. Δατσέρης ο οποίος παράλληλα επισήμανε ότι «αυτά τα θετικά έδωσαν μία μικρή ανάσα στις επιχειρήσεις μας αλλά δεν κάλυψαν τις ανάγκες μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση