HomeHL-WorldΑνεβαίνει η ένταση στην κορεατική χερσόνησο: Η Νότια Κορεά έριξε προειδοποιητικά πυρά σε drones της Πιονγιάνγκ

Ανεβαίνει η ένταση στην κορεατική χερσόνησο: Η Νότια Κορεά έριξε προειδοποιητικά πυρά σε drones της Πιονγιάνγκ

Συντριβή αεροσκάφους της Νότιας Κορέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεβαίνει η ένταση την κορεατική χερσόνησο, με τη Νότια Κορέα να ρίχνει προειδοποιητικά πυρά.

Σύμφωνα με το Reuters, η Νότια Κορέα «σήκωσε» μαχητικά και πολεμικά ελικόπτερα και έριξε προειδοποιητικές βολές, όταν drones της Βόρειας Κορέας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της.

Η Νότια Κορέα παρακολουθούσε την πτήση των drone πάνω από αυτό που είναι γνωστό ως Στρατιωτική Γραμμή Οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

Νωρίτερα, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, η Νότια Κορέα ανέστειλε τις αναχωρήσεις πτήσεων από τα αεροδρόμιά της Ίντσεον και Τζίμπο τη Δευτέρα μετά από αίτημα του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο εικοσιτετράωρα η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει δυο βαλλιστικούς πυραύλους.

Συντριβή αεροσκάφους της Νότιας Κορέας

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σνετρίβη ένα μαχητικό της Νότιας Κορεάς.

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας συνετρίβη σήμερα στην επαρχία Γκάνγουον, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι πιλότοι εντοπίστηκαν από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Τα αίτια της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους παραμένουν αδιευκρίνιστα.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση