HomeUncategorizedΔίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στα αιτήματα Κασιδιάρη-Λαγού για αποφυλάκιση – Καλείται για κατάθεση η σύντροφος του Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στα αιτήματα Κασιδιάρη-Λαγού για αποφυλάκιση – Καλείται για κατάθεση η σύντροφος του Φύσσα

Φωνές από τον Γιάννη Λαγό στο δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καλείται να καταθέσει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του μουσικού και σε πρώτο βαθμό δεν είχε καταθέσει καθώς ήταν αγνώστου διαμονής.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα σήμερα το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Παράλληλα, η έδρα ομόφωνα απέρριψε τις αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους (13 χρόνια κάθειρξη έκαστος), τις οποίες είχαν υποβάλει στο δικαστήριο οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

Επίσης, ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο και την αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε από την πλευρά του Γιάννη Λαγού κατά της εισαγγελέως του δικαστηρίου, Κυριακής Στεφανάτου. Η αίτηση εκδικάστηκε με νέα εισαγγελέα στην έδρα, την εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, ενώ το δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται από 50 έως 250 ευρώ.

Στη σχετική τοποθέτησή της στο δικαστήριο η κ. Ράικου ανέφερε: «Από την πρόταση που είναι καταχωρημένη φαίνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί».

Λαμβάνοντας το λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είπε: «Καταθέσαμε αίτηση εξαίρεσης διότι δε δικάζεται κάποιος για την ιδεολογία του. Ο ναζισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός δε δικάζονται στην Ελλάδα. Έπρεπε η εισαγγελέας να ασχοληθεί μόνο με την αξιόποινη πράξη. Το αν είσαι φασίστας ή ναζί δεν είναι αξιόποινη πράξη. Η εισαγγελέας εξέφρασε γνώμη εναντίον του ναζισμού συνεπώς είναι προκατειλημμένη…».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, είπε στο δικαστήριο: «Δεν πρέπει κανείς να διώκεται για τις ιδέες του σε αυτόν τον τόπο. Η αναφορά της κυρίας εισαγγελέως εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο την στοιχειοθέτηση του κινήτρου. Η αίτηση εξαίρεσης είναι προδήλως αβάσιμη. Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τάχα διώκονται για τις ιδέες του. Θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ο Λαγός ότι τάχα επέστρεψε στην Ελλάδα όταν την κοπάνησε».

Ο κ. Λαγός στη συνέχεια φώναξε από το εδώλιο: «Τι λέει αυτός; Ήμουν στο εξωτερικό έξι μήνες όντας εκλεγμένος ευρωβουλευτής με 120 χιλιάδες ψήφους. Θα μπορούσα να μείνω στο εξωτερικό. Δεν το έκανα. Για να μην λέμε αηδίες».

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση