HomeCity Guide«Το τέλος του ’22, αρχή του ’23!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

«Το τέλος του ’22, αρχή του ’23!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
  1. Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

10:00-13:00 «Γιορταστικές κατασκευές εξπρές»

12:00 «Αφήγηση παραμυθιού»

11:00-15:00 «Ζυμώνουμε μελομακάρονα»

Μία ευκαιρία για γιορτινές δράσεις… οικογενειακώς! Φτιάχνουμε γιορτινές κατασκευές εξπρές στον Ερευνότοπο του Μουσείου, ζυμώνουμε και απολαμβάνουμε μελομακάρονα και συμμετέχουμε σε μια διαδραστική αφήγηση ενός παραμυθιού… έκπληξη! για μικρούς και μεγάλους!

Γενική είσοδος:  4€

  1. Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

10:00-17:00 Εργαστήρι κατασκευής φιγούρας θεάτρου σκιών

12:00 «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δεντρί» για μικρούς και μεγάλους!

Υπόθεση του έργου: Ένα Στοιχειωμένο Δεντρί δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας και όποιος περάσει από κάτω, δεν παραμένει ο ίδιος, αλλά μεταμορφώνεται σε … ζωάκι! Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει να έρθει αντιμέτωπος με αυτό το μυστήριο και να ελευθερώσει τους φίλους του! Έτσι η μεταφυσική θα δώσει τελικά τη θέση της στην καραγκιόζικη πραγματικότητα! Μια παραδοσιακή κωμωδία με πολύ μεράκι από την Ομάδα Εκτός των τειχών!

Η Ομάδα Εκτός των Τειχών και ο παραδοσιακός θίασος σκιών Χρήστου Συρμακέζη, με έδρα το Ηράκλειο, με 20χρονη πείρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και σε περιοδείες σε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, προτείνει, για την ψυχαγωγία των αγαπητών μας παιδιών και όχι μόνο, ένα έργο από το παραδοσιακό ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών, τον γνωστό μας Καραγκιόζη!

Παίζει ο Χρήστος Συρμακέζης.

Βοηθός σκηνής η Ιφιγένεια Παπαματθαιάκη

Γενική είσοδος:  4€

  1. Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, 12:00

«Ο αδερφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους», προβολή ταινίας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival

Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για μικρούς (από Γ΄ Δημοτικού και πάνω) και μεγάλους κινηματογραφόφιλους!

Ο Jack έχει έναν αδελφό, τον Gio, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί ο Jack πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είχαν πει οι γονείς του, ότι δηλαδή ο Gio ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με υπερδυνάμεις. Τώρα που σε λίγο θα πάει στο γυμνάσιο ο Τζακ δεν πιστεύει πια ότι ο αδελφός του είναι υπερήρωας, αλλά σχεδόν ντρέπεται για αυτόν, ειδικά από τότε που γνώρισε την Arianna.

Περισσότερες πληροφορίες: https://chaniafilmfestival.com/portfolio/my-brother-chases-dinosaurs/

Γενική είσοδος:  4€

  1. Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12:00

«Μεσόγειος: πολιορκημένη θάλασσα», του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Fred Fougea, προβολή ντοκιμαντέρ για μικρούς και μεγάλους!

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κινηματογραφική παραγωγή με θέμα τη ζωή στη Μεσόγειο και τις απειλές που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Πρωταγωνιστούν αντιπροσωπευτικά είδη θηλαστικών, ψαριών και πτηνών που ζουν σήμερα στην Μεσόγειο, όπως η φάλαινα-φυσητήρας, η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, μια οικογένεια πελαργών, ένας θαλάσσιος αετός και μια γάτα από τις Κυκλάδες. Πώς αυτά τα πλάσματα συμβιώνουν μαζί μας; Πώς καταφέρνουν να γεννήσουν, να αναθρέψουν τα μικρά τους και να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που βρίσκεται υπό συνεχή πολιορκία από την ανθρώπινη δραστηριότητα;

Τα γυρίσματα διήρκησαν δύο χρόνια και πραγματοποιήθηκαν σε δώδεκα χώρες αλλά εστίασαν στην Ελλάδα καθώς εδώ συνυπάρχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά είδη της Μεσογείου και σπάνιοι οικότοποι όπως τα υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας που είναι καθοριστικά για την επιβίωση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Η Anemon Productions, που είναι συμπαραγωγός της ταινίας στην Ελλάδα, πραγματοποίησε γυρίσματα στον Κυπαρισσιακό κόλπο, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, την Αμοργό, την Σαντορίνη, την Μακρόνησο, την Αλόννησο και την Γυάρο, σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, η Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MOm και το WWF Ελλάς.

Το ντοκιμαντέρ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ αποτελεί μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Boréales-Federation και της Anemon, σε συμπαραγωγή με τα κανάλια BBC, France Televisions, RAI, Terra Mater και ΕΡΤ και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. Η διανομή της ταινίας διοργανώνεται από το CineDoc σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund το οποίο γιορτάζει τα 5 ετών από την ίδρυση του με στόχο την προστασία των Κυκλάδων.

Σκηνοθεσία:  Frederic Fougea | 90’ | 2022 | Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα

Trailer: https://vimeo.com/722913554

Γενική είσοδος:  4€

Διαφήμιση
Διαφήμιση