HomeΚΡΗΤΗΧρηματοδότηση 100 χιλ. ευρώ στο Δήμο Οροπεδίου

Χρηματοδότηση 100 χιλ. ευρώ στο Δήμο Οροπεδίου

Για την αναβάθμιση των δικτύων και υποδομών ύδρευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 100.000,00€ ενισχύεται ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου για την προμήθεια εξοπλισμού και υλικών για την βελτίωση και αναβάθμιση των δικτύων και υποδομών ύδρευσης.

Η δαπάνη εγκρίθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Μανόλη Κουτουλάκη και θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου με κωδικό 2006ΣΕ33000000 «Έργα Βελτίωσης Υποδομών Ύδρευσης των Νησιών (π.κ. 1997ΣΕ03300002)» της ΣΑΕ 330 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Βουλευτή Ν.Δ. Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη για την ανταπόκρισή του στο τόσο σημαντικό αίτημα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και τον Γ. Γραμματέα κ. Κουτουλάκη για την εξαίρετη συνεργασία.

Η χρηματοδότηση ενισχύσει το πρόγραμμα του Δήμου για την εξυπηρέτηση των αναγκών υδροδότησης των οικισμών που λόγω φθορών (παλαιότητα, ακραίες καιρικές συνθήκες, πρόσφατοι σεισμοί) τα δίκτυα και οι υποδομές παρουσιάζουν πολύ συχνά βλάβες, με αποτέλεσμα να είναι συχνά αναγκαία η διακοπή στην παροχή του νερού σε πολλούς οικισμούς και να σημειώνονται σημαντικές απώλειες πόσιμου νερού.

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, και με δεδομένο ότι τα έσοδα του Δήμου είναι ελάχιστα, αποτελεί άμεση ανάγκη για τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, η χρηματοδότηση για την ταχεία επισκευή και αποκατάσταση των βλαβών, καθώς και γενικότερα για την βελτίωση των υδρευτικών υποδομών.

Μέσω της υλοποίησης του προτεινόμενου έργου ο Δήμος στοχεύει στην αντιμετώπιση και άμεση αποκατάσταση των βλαβών και την μείωση των απωλειών νερού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση