HomeHL-TOPΓ. Ξυδάκης: Ο τραγικός θάνατος σε «τροχαίο»- Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο οι φίλοι του

Γ. Ξυδάκης: Ο τραγικός θάνατος σε «τροχαίο»- Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο οι φίλοι του

Σοκ από το στημένο σκηνικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πλεκτάνη που έστησαν οι «φίλοι» στον Γιώργο Ξυδάκη 37 χρόνων, αποκαλύπτεται. Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του σε ένα περίεργο «τροχαίο» δυστύχημα στις 15 Αυγούστου 2018 στη Λεωφόρο Σενετάκη, που συνδέεται με τη Νέα Εθνική Οδό Χανίων – Σητείας.

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε, βρέθηκε δίπλα του σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου. Στην αρχή όλοι μίλησαν για ατύχημα και η Τροχαία της περιοχής αγνόησε τα σημαντικά ευρήματα στον τόπο και δεν ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση.

Ο αγώνας της οικογένειάς του για την αλήθεια και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, είχε αποτέλεσμα. Σε αναπαράσταση που έγινε στον τόπο, φάνηκε η αλήθεια.

Σοκ από το στημένο σκηνικό…

Το σοκαριστικό στοιχείο που αποκαλύφθηκε, είναι ότι τα μέλη της παρέας του για να μην μπλέξουν, τον εγκατέλειψαν αβοήθητο στην άκρη της ασφάλτου, άρπαξαν τα δύο κινητά του και αγόρασαν μονάδες σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ψεύτικα άλλοθι.

«Έστησαν πλεκτάνη και σενάρια…»

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του θύματος, Κωνσταντίνος Χασιώτης, που έχει δώσει έναν μεγάλο αγώνα για να έρθουν όλο και περισσότερα στοιχεία στο φως και να λάμψει η αλήθεια, μίλησε στο «Τούνελ» για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

«Η οικογένεια Ξυδάκη μετά από τέσσερα χρόνια, βλέπει μία λάμψη, ένα φως στο τούνελ στην υπόθεση του θανόντα γιου και αδελφού, του Γιώργου Ξυδάκη. Όλα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν με έβαλαν σε υποψίες τότε να κάνουμε την έρευνα και να κατέβω στην Κρήτη και να γίνει μία αναπαράσταση. Δε βρήκαμε όμως βοήθεια από την αστυνομία. Κατέβασα εγώ ένα όμοιο αυτοκίνητο στην Κρήτη με αυτό που φέρεται να ενεπλάκη στο περιστατικό, ενώ η αστυνομία παρότι είχε το ίδιο, δεν μας το παραχώρησε. Με το αυτοκίνητο αυτό, βάλαμε και τη μοτοσικλέτα δίπλα – δίπλα και είδαμε πως το τιμόνι της είχε έρθει σε επαφή με το αγροτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

«Με αυτή την έκθεση, μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση, η Εισαγγελία Ηρακλείου μας ζήτησε να κάνουμε μία αναπαράσταση, την κάναμε και τα συμπεράσματα ήταν ίδια ακριβώς με αυτά που έγραφα τότε στην έκθεσή μου. Η Εισαγγελία δέχτηκε τους ισχυρισμούς μας και έχει απαγγείλει κατηγορίες σε τέσσερα άτομα, στους τρεις οδηγούς των οχημάτων, αλλά και στον συνοδηγό του Ι.Χ. φορτηγού».

Ο κύριος Χασιώτης τόνισε πως υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια από την οικογένεια για τους χειρισμούς της Τροχαίας στην υπόθεση.

«Νομίζω ότι θα δικαιωθούμε, θα βγούμε από το τούνελ και θα δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού, του δασκάλου σχολής οδηγών που δυστυχώς, τον θανάτωσαν οι μαθητές του. Θα μπορούσε και να ζει σήμερα. Δεν του έδωσαν καμία πιθανότητα επιβίωσης με τον τρόπο που αντέδρασαν. Έγινε ένα ατύχημα, δεν εγκαταλείπουμε όμως και προπάντων δεν κατασκευάζουμε σκευωρίες. Έστησαν μία πλεκτάνη με τα κινητά του τηλέφωνα, ένα σενάριο…», κατέληξε εμφανώς αναστατωμένος.

Ο αδελφός: Έγινα ντέντεκτιβ για να φανεί η αλήθεια…

Το «Τούνελ» ταξίδεψε στο Ηράκλειο Κρήτης για να συναντήσει τον Βαγγέλη Ξυδάκη, τον αδελφό του άτυχου δάσκαλου οδήγησης.

«Αισθάνομαι μία δικαιοσύνη μέχρι στιγμής ως ένα σημείο. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος όλο αυτό το διάστημα. Υπήρχαν στοιχεία που δεν αξιοποιήθηκαν από την Τροχαία. Κατάλαβα πως κάτι άλλο συνέβη και δεν ήταν αλήθεια τα όσα έλεγαν οι υποτιθέμενοι «φίλοι» του. Όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ δύσκολα, στην αρχή καταλαβαίνεις την απώλεια, μετά γίνεται πιο σημαντική. Στην πορεία λες, κοίτα να δεις τι μου έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι. Μου τον σκοτώσανε και αυτοί συνεχίζουν τις ζωές τους, παντρευτήκανε, έκαναν παιδιά. Η μητέρα μου μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει γεράσει σαν να είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερη από την ηλικία της. Εγώ έγινα ντέντεκτιβ και ερευνούσα για να φανεί η αλήθεια. Θα αποδειχτεί ότι τον σκοτώσανε, τον τρακάρανε, τον εγκαταλείψανε και του πετάξαν και τη μηχανή από πάνω του. Δεν είναι δολοφόνοι; Τι είναι;», κατέληξε.

Σε βάρος δύο «φίλων» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στους τέσσερις μαζί της παρέας, δίωξη για την εγκατάλειψη του θύματος που οδήγησε και στο θάνατό του. Η δίκη μετά από αναβολή, ορίστηκε για τις 24 Μαρτίου 2023.

 

anikolouli.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση