HomeHL-9Επιστολή για τους συμβασιούχους εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Επιστολή για τους συμβασιούχους εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, προς την αν. Υπουργό Υγείας κα. Μ. Γκάγκα και προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ με θέματα σχετικά με τους συμβασιούχους εργαζόμενους από τον  ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται 17 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ με το “Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας” από το 2017.

Η θητεία των 10 από αυτούς λήγει τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου του 2023 και η θητεία των υπόλοιπων 7 λήγει Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2023. Αυτοί οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες εργάζονται εδώ και πέντε χρόνια (από το 2017) και γι΄ αυτό και ζητούμε τη μονιμοποίηση τους με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, στο βαθμό που αυτό δεν γίνει, ζητούμε να βρεθεί τρόπος να μην απολυθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, γιατί πιθανή απομάκρυνση τους στις αρχές του επόμενου έτους ή στα τέλη, θα δημιουργήσει μεγάλο κενό προσωπικού και θα απειλήσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου, και γι΄ αυτό ζητούμε να ληφθεί άμεσα απόφαση για νέα παράταση του προγράμματος τους για ένα ακόμα έτος.

Θα θέλαμε επίσης να προσθέσουμε ότι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ στα Νοσοκομεία με τις συμβάσεις μπορούν να εκτελούν κυκλικό ωράριο, με περιορισμό σε 4 νυχτερινές βάρδιες και δύο βάρδιες αργιών – Κυριακών το μήνα και δεν μπορούν να εκτελούν υπερωρίες. Όμως αυτός ο περιορισμός δημιουργεί προβλήματα, σε σχέση με τα προγράμματα εργασίας και  του υπόλοιπου προσωπικού.

Γι΄ αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε, εκτός από το αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και παράτασης των συμβάσεων τους , να εξετάσετε τη δυνατότητα άρσης του περιορισμού για νυχτερινά αργίες στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, με αντίστοιχη μισθολογική πρόβλεψη για τις πρόσθετες αμοιβές νυχτερινών – αργιών και υπερωριών, έτσι ώστε οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ να εργάζονται με τις ίδιες συνθήκες και με τα ίδια προγράμματα με το υπόλοιπο προσωπικό.

Ακόμη οι μισθοί τους παραμένουν στάσιμοι χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής μισθολογικών κλιμακίων, κάτι άδικο σε σχέση με τον τρόπο αμοιβής των υπόλοιπων συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ) γι΄ αυτό ζητάμε να προβλεφθεί αντίστοιχα δυνατότητα αλλαγής μισθολογικών κλιμακίων και για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση