HomeΚΡΗΤΗΦΩΤΟ – Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας επιβάτης

ΦΩΤΟ – Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας επιβάτης

Δεν επανήλθε στη ζωή παρά τις προσπάθειες των διασωστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νεκρός τελικά ανασύρθηκε ο ένας από τους δύο επιβάτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος που έπεσε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν περίπου 62χρονο άνδρα ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τους άνδρες του λιμενικού σώματος ενώ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών να τον επαναφέρουν στη ζωή, δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο θάνατός του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Την  ίδια ώρα, στο Βενιζέλειο βρίσκεται και ο δεύτερος επιβάτης του αεροσκάφους, ένας 34χρονος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του ωστόσο λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από το νοσηλευτικό προσωπικό.

ptosh-aeroskafoys5

Το μονοκινητήριο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σήμερα το πρωί ο 62χρονος με τον 34χρονο μπήκαν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος και απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο με προορισμό την Αίγυπτο.

Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του αεροδρομίου το αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε στη θάλασσα, χωρίς ακόμα να έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο επιβάτες ήταν αλλοδαποί, με τον 62χρονο να είναι από την Ινδονησία και τον 34χρονο από τη Νότια Αφρική.

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Μεγάλη ήταν η επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο επιβατών.

Στο σημείο αμέσως έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος, άνδρες της αστυνομίας, πυροσβέστες, δύτες της 3ης ΕΜΑΚ καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε έρευνες από αέρα και θάλασσα.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος μέσα σε λίγα λεπτά από την πτώση του βυθίστηκε στη θάλασσα. Ο 34χρονος κατάφερε, με τη βοήθεια των διασωστών, να βγει με ασφάλεια ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο 62χρονος ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση