HomeΚΡΗΤΗΣήμερα η πρώτη «δόση» των απολογιών των εγκληματικών οργανώσεων

Σήμερα η πρώτη «δόση» των απολογιών των εγκληματικών οργανώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν σήμερα το πρωί οι 12 συλληφθέντες – μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ και για τα 12 μέλη και η βασική κατηγορία για όλους είναι η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι διώκονται για ληστεία, εκβίαση, παράβαση περί όπλων και εκρηκτικών υλών, κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και απάτες.

Σύμφωνα με όσα είχε γράψει ήδη το cretapost  η δικογραφία της υπόθεσης ξεπερνά τις 10.000 σελίδες ενώ περιλαμβάνει συνολικά 96 άτομα, με τα 21 να έχουν πιο ενεργό ρόλο ενώ έχουν συλληφθεί 12 άτομα που στην πλειοψηφία τους κατάγονται από το Ρέθυμνο ενώ η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων έπιανε και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης (δείτε εδώ).

Ωστόσο σοκάρουν οι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη δράση των εγκληματικών οργανώσεων.

Φαίνεται ότι οι δύο οργανώσεις ασχολούνταν με κλοπές, ληστείες, ένοπλες επιθέσεις, εκβιασμούς, συμβόλαια θανάτου, κατοχή όπλων, ζωοκλοπές, εμπόριο ναρκωτικών και κλοπές γεωργικών μηχανημάτων.

Όπως έγραψε χθες το cretapost  στο «στόχαστρο» της εγκληματικής οργάνωσης είχει γνωστός Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας με τα μέλη τους να θέλουν να τον… βγάλουν από τη μέση καθώς και ένας ξυλοδαρμός μιας 29χρονης (δείτε εδώ), αλλά και ο δήμαρχος Σφακίων (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση