HomeHL-WorldΜεταναστευτικό – Τραγωδία στη Μάγχη: Στους τέσσερις οι νεκροί μετά το ναυάγιο

Μεταναστευτικό – Τραγωδία στη Μάγχη: Στους τέσσερις οι νεκροί μετά το ναυάγιο

Τη λύπη του εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή ύστερα σε περιστατικό με μικρό σκάφος στη Μάγχη, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Στις 03:05 (GMT, 05:05 ώρα Ελλάδας) σήμερα, οι αρχές ειδοποιήθηκαν για περιστατικό στη Μάγχη που αφορούσε μικρό σκάφος με μετανάστες που βρισκόταν σε κίνδυνο», ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε ανακοίνωση.

«Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό το Λιμενικό, δυστυχώς υπάρχουν τέσσερις επιβεβαιωμένοι νεκροί ως αποτέλεσμα του περιστατικού αυτού. Οι έρευνες συνεχίζονται και θα παράσχουμε περαιτέρω πληροφορίες εν ευθέτω χρόνω».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων.

«Είμαι σίγουρος ότι όλο το Σώμα θα συμμεριστεί τη λύπη μου για την ανατροπή μικρού σκάφους στη Μάγχη νωρίς σήμερα το πρωί και την τραγική απώλεια ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Σούνακ στο Κοινοβούλιο. «Οι σκέψεις μας πάνε σε όλους αυτούς που επλήγησαν και αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους συμμετείχαν στην εκτεταμένη επιχείρηση διάσωσης».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν δήλωσε νωρίτερα ότι οι σκέψεις της «είναι με όλους αυτούς που εμπλέκονται». «Γνωρίζω για το λυπηρό περιστατικό στη Μάγχη σήμερα το πρωί και ενημερώνομαι συνεχώς ενώ οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται και εξακριβώνουν τα γεγονότα», ανέφερε η Μπράβερμαν στο Twitter.

«Ένα μικρό σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Αγγλίας, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους», μετέδωσε αρχικά το BBC.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στο σκάφος που αναποδογύρισε υπήρχαν πάνω από 40 άτομα.

Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει σκάφη και ομάδες διάσωσης από διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Αγγλίας, όπως επίσης και δύο βρετανικά ελικόπτερα καθώς και «ένα ελικόπτερο του γαλλικού ναυτικού».

Από την πλευρά της Γαλλίας, η λιμενική διοίκηση της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας πρόσθεσε ότι ένα σκάφος περιπολίας του ναυτικού έχει επίσης μεταβεί στην περιοχή.

Μικρά σκάφη, συνήθως φουσκωτά, διαπλέουν τακτικά τη Μάγχη μεταφέροντας μετανάστες από τη Γαλλία στη Βρετανία. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στη χώρα κάνοντας φέτος αυτό το επικίνδυνο ταξίδι, γεγονός που αποτελεί πηγή έντασης στις σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πρόγραμμα Αγνοούμενων Μεταναστών, 205 μετανάστες έχουν καταγραφεί ως νεκροί ή αγνοούμενοι στη Μάγχη από το 2014. Στο χειρότερο περιστατικό αυτό του είδους που έχει καταγραφεί, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με φουσκωτό σκάφος τον Νοέμβριο του 2021.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση