HomeΚΡΗΤΗΑπό την 7η ΥΠΕ Κρήτης ξεκινά η εφαρμογή του νέου χάρτη υγείας

Από την 7η ΥΠΕ Κρήτης ξεκινά η εφαρμογή του νέου χάρτη υγείας

Τι είπε ο Θ. Πλεύρης για το Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια τοποθέτηση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των τεσσάρων νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου, έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του πανελλήνιου συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022.

Αναφερόμενος στο νέο χάρτη υγείας είπε ότι η προσπάθεια ξεκινά το 2023 πιλοτικά από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θα δημιουργηθούν «ισχυρές δομές που θα παρέχουν υπηρεσίες και άλλες, που θα αλλάξουν χαρακτήρα», ως παράδειγμα ανέφερε ότι «δεν μπορεί η Κρήτη να έχει οχτώ νοσοκομεία από τα οποία τα τέσσερα, να βρίσκονται στο Λασίθι», για να προσθέσει ότι «όσα χειρουργεία γίνονται στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, άλλα τόσα γίνονται στα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού και τελικά πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Ηρακλείου)».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το νέο χάρτη υγείας γίνεται λόγος ότι «καμία δομή δεν κλείνει αλλά αντιθέτως με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αναβαθμιστούν και η κάθε μία θα έχει τον χαρακτήρα σύμφωνα με τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών».

Σχετικά με την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες «να φύγει ο κρατικός προϋπολογισμός» και τα νοσοκομεία να χρηματοδοτούνται καθαρά από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση