HomeΚΡΗΤΗ«Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών» στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου

«Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών» στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση με θέμα «Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 18.00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές της ΣΤ` Τάξης του 49ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, θα παρουσιάσουν την εργασία τους για τα Ενετικά Τείχη της πόλης και τα εικαστικά έργα που δημιούργησαν ως αποτέλεσμα αυτής της εκπαιδευτικής ενασχόλησης.

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), το σχολείο συμπράττει με τον Δήμο Ηρακλείου, εφαρμόζοντας το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εντάσσεται στις δράσεις της ΣΒΑΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, , η Αρχαιολόγος του Δήμου Ηρακλείου Κάλλια Νικολιδάκη θα παρουσιάσει τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ Δήμου και σχολείου.

Από την πλευρά του 49ου Δημοτικού, ο διευθυντής Ευστάθιος Στιβακτάκης και η Εκπαιδευτικός της ΣΤ` Τάξης Δήμητρα Παπανικολάου θα αναφερθούν στον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν οι μαθητές.

Τα εικαστικά έργα, δημιουργήθηκαν από τα παιδιά λαμβάνοντας δημιουργικό ερέθισμα από τα Ενετικά Τείχη, ένα στοιχείο του ιστορικού ιστού της πόλης, το οποίο εντάσσεται στην καθημερινότητά των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί κρίσιμο σημείο παρέμβασης για τη ΣΒΑΑ.

Μάλιστα οι εργασίες των μαθητών αποτυπώνονται με καλλιτεχνικό τρόπο σε σχολικό ημερολόγιο του 2023, που εκδόθηκε στο πλαίσιο του έργου. Η εκδήλωση στο Πολύκεντρο, θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μουσικού δρώμενου υπό την καθοδήγηση του μουσικού του σχολείου κ. Δημήτρη Ζαϊμάκη.

Η συμμετοχή των μαθητών από σχολικές μονάδες του Ηρακλείου στις δράσεις της ΣΒΑΑ είναι κρίσιμη, ως βιωματικός μοχλός εκπαίδευσης για τις παρεμβάσεις που δημιουργούν συνοχή στην πόλη, την οικονομία και την κοινωνία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση