HomeHL-9Καιρός: «Καλοκαιρινός» χειμώνας στην Κρήτη- Πού θα φτάσει 28 βαθμούς το θερμόμετρο

Καιρός: «Καλοκαιρινός» χειμώνας στην Κρήτη- Πού θα φτάσει 28 βαθμούς το θερμόμετρο

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην Κρήτη... με jet ski!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μίνι «καλοκαίρι» αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, με τις θερμοκρασίες στα Χανιά να φθάνουν μέχρι και τους 29 βαθμούς Κελσίου!

«Στην Κρήτη ήδη οι θερμοκρασίες βρίσκονται κατά τις μέγιστες τιμές στους 17-18 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα» αναφέρει στο cretapost ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν και μάλιστα να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες. Το επόμενο πενθήμερο και πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη (15/12) έως και την επόμενη Δευτέρα (19/12) «θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από 27-28 βαθμούς Κελσίου, κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο» επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αναμένεται να είναι η ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ευτυχώς όχι ενισχυμένοι. Εν τούτοις ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι ο καιρός από την Δευτέρα θα αρχίσει σταδιακά να επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καταληκτικά ο κ. Λαγουβάρδος σημειώνει ότι πρόκειται για «μεγάλη απόκλιση από τις κανονικές τιμές της θερμοκρασίας για αυτή την εποχή. Μία ακόμα ένδειξη της κλιματικής αλλαγής όπως και οι μεγαλές διαφορές που έχουμε στις θερμοκρασίες από χώρες της βόρειας Ευρώπης. Αξίζει επίσης να πούμε ότι το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί μία φορά ακόμα, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2010, όταν το θερμόμετρο είχε φθάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου και πάλι στα Χανιά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση