HomeΚΡΗΤΗΞεκίνησαν τα έργα και στην περιοχή Κουτσούρα Γουρνών

Ξεκίνησαν τα έργα και στην περιοχή Κουτσούρα Γουρνών

Σέγκος : Οραματικές παρεμβάσεις με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Χερσονήσου γυρίζει σελίδα σε ζητήματα διαχείρισης λυμάτων υλοποιώντας οραματικά έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα έργα κατασκευής των δικτύων του νέου βιολογικού καθαρισμού Γουρνών, Βαθειανού Κάμπου και Καρτερού, η υλοποίηση των οποίων θα σηματοδοτήσει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και μία νέα εποχή για το σύνολο σχεδόν του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου που θα καλύπτεται με σύγχρονες υποδομές επεξεργασίας λυμάτων.

Αυτοψία στην περιοχή Κουτσούρα Γουρνών, της Δημοτικής ενότητας Γουβών, όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής δικτύων βιολογικού καθαρισμού πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑ Χερσονήσου Μανώλη Ματθαιάκη και του Αντιδημάρχου Κώστα Ζαχαριουδάκη.

«Πρόκειται για μία σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξει συνολικά το τοπίο στην επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίηση νερού για άρδευση», δήλωσε ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Πρόκειται για έργα που απαντούν σε ανάγκες δεκαετιών του τόπου μας και η ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τον Δήμο Χερσονήσου. Ουσιαστικά υλοποιούνται έργα που δεν έγιναν τόσα χρόνια στον τόπο μας και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της περιοχής».

Ο βιολογικός Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου, Κοκκίνη Χάνι είναι ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Με τον νέο βιολογικό θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να αξιοποιηθεί προς άρδευση και ένας μεγάλος όγκος υδάτων, κατόπιν επεξεργασίας των λυμάτων.

«Πρόκειται για μείζονος σημασίας υποδομές καθώς θα καλύψουν, όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και ανάγκες των επόμενων δεκαετιών. Πλέον, καλύπτεται το σύνολο σχεδόν του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου με σύγχρονες υποδομές επεξεργασίας λυμάτων», επεσήμανε ο κ. Σέγκος

Διαφήμιση
Διαφήμιση