HomeHL-910 χρόνια από την ημέρα που συγκλόνισε το ΕΚΑΒ και την Κρήτη

10 χρόνια από την ημέρα που συγκλόνισε το ΕΚΑΒ και την Κρήτη

Συγκλονίζει το τραγούδι για τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 2012 όταν όλη η Κρήτη παγώνει από το φριχτό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη.

Χθες το βράδυ, ο Μανώλης Βουρβαχάκης ανάρτησε ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος για τον χαμό του Δημήτρη και του Βαγγέλη. Ο τίτλος του είναι «Δώδεκα» και συγκλονίζει από τους στίχους και τα πλάνα που έχει βάλει.


Το χρονικό της τραγωδίας

12/12/12: Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Βαγγέλης Κελαράκης χάνουν με φρικτό τρόπο της ζωή τους όταν το ασθενοφόρο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες αφού νωρίτερα είχε συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στο ύψος της Αγίας Πελαγίας το όχημα φλέγεται ενώ οι φλόγες προκαλούν εκρήξεις στις φιάλες οξυγόνου που υπήρχαν μέσα στο ασθενοφόρο.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν, ειδοποίησαν ασθενοφόρο, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το φλεγόμενο ασθενοφόρο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους…

Ο Νίκος Μυρωδιάς με σπασμένα τα πόδια σώθηκε όταν ο Δημήτρης κατάφερε να τον σπρώξει έξω από το φλεγόμενο ασθενοφόρο.Ήταν η δεύτερη φορά που ο Δημήτρης του έσωζε τη ζωή. Αντίθετα, ο Δημήτρης και ο Βαγγέλης εγκλωβίστηκαν και χάθηκαν στις φλόγες.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά κατασβέστηκε και ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια νεκροί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση