HomeHL-SportsΑΕΚ – ΟΦΗ 1-0

ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-0

Η ΑΕΚ με γκολ του Λιβάι Γκαρσία επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ σε φιλική αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών που έλαβε χώρα στο «Σεραφείδειο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δεύτερο και τελευταίο της τεστ ενόψει της επανέναρξης των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων έδωσε η ΑΕΚ στο «Σεραφείδειο» στα Σπάτα κόντρα στον ΟΦΗ, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με 1-0 με σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Λιβάι Γκαρσία στο 24′.

Το φιλικό ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα, κεκλεισμένων των θυρών και για τον Τύπο.

Στα Σπάτα βρέθηκαν στελέχη και από τις δύο ομάδες, όπως οι Γιώργος Κοσμάς, Παναγιώτης Κονέ, Μπρούνο Άλβες και Τάσος Τσατάλης μεταξύ άλλων από πλευρών κιτρινόμαυρων και Ηλίας Πουρσανίδης και Μηνάς Λυσάνδρου από τους Κρητικούς.ikona_viber_2022-12-09_22-39-53-002

 

Στο «Σεραφείδειο» ήταν και διάφοροι τραυματίες επί του παρόντος παίκτες της ΑΕΚ, όπως οι Νίκλας Ελίασον, Στίβεν Τσούμπερ και Μιλάντ Μοχαμάντι.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον γνωστό σχηματισμό και τον Σιντιμπέ σε ρόλο αριστερού μπακ ελλείψει Μοχαμάντι.

Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, ο Ρότα στα δεξιά της άμυνας και ο Μοκουντί με τον Μήτογλου στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

Ο Γιόνσον ήταν στο «έξι» με τον Φράνσον ελαφρώς πιο μπροστά του, τους Μάνταλο και Πάολο Φερνάντες από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Αραούχο μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή.

Στο δεύτερο μέρος πέρασαν ως αλλαγή οι Χατζισαφί και Πινέδα που επέστρεψαν από τις Εθνικές τους, αλλά και οι Στάνκοβιτς και Φαν Βέερτ μεταξύ άλλων.

Από την άλλη ο Βάλντας Νταμπράουσκας στον ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Στίβενς στην εστία, τους Διαμαντή, Γιοχού και Βούρο στο κέντρο της άμυνας, τον Μπαλογιάννη αριστερά και τον Λάρσον δεξιά, τους Ντιουσέ και Μεγιάδο στον άξονα, τους Μαρινάκη και Τοράλ στα άκρα και τον Ντίκο στην επίθεση.

ikona_viber_2022-12-09_22-44-08-367

Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη τελική στο 7′ με κεφαλιά του Τοράλ που πέρασε άουτ, ενώ στο 22′ η ΑΕΚ απάντησε με πλασέ του Σιντιμπέ μέσα από την περιοχή που δεν βρήκε στόχο.

Δύο λεπτά αργότερα όμως στο 24′ η Ένωση πήρε το προβάδισμα όταν έπειτα από μεγάλη μπαλιά του Μάνταλου, ο Λιβάι Γκαρσία κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και παρά την πίεση του Διαμαντή πλάσαρε τον Στίβενς για το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 48′ ο Πάολο Φερνάντες με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 67′ το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε ο Στίβενς με την ΑΕΚ να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο μέρος δημιουργώντας ευκαιρίες.

Τρία λεπτά αργότερα στο 71′ η Ένωση είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά ο Στίβενς απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή, ενώ στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στο 86′ ήταν η σειρά του Φαν Βέερτ να απειλήσει, αλλά η κεφαλιά του μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς) Ρότα (56′ Ραντόνια) Μήτογλου, Μουκουντί (72′ Παρράς) Σιντιμπέ (56′ Χατζισαφί) Γιόνσον (72′ Μουστακόπουλος) Φράνσον (56′ Πινέδα) Μάνταλος (72′ Ε. Χριστόπουλος) Γκαρσία (56′ Φαν Βέερτ) Φερνάντες (72′ Σκόνδρας) Αραούχο (72′ Κοσίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Στίβενς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Διαμάντης, Γιοχού (46′ Πασαλίδης) Βούρος (61′ Μπουζούκης) Ντιουσέ (74′ Φαλλατάχ) Μεγιάδο (61′ Στάικος) Μαρινάκης, Τοράλ (46′ Αποστολάκης) Ντίκο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση