HomeCity GuideΘεατρικοί Μονόλογοι «Πίσω από τις μάσκες» – «16ήμερων Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας»

Θεατρικοί Μονόλογοι «Πίσω από τις μάσκες» – «16ήμερων Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας»

Tο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης «16ήμερες Δράσεις για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών», που σχεδιάζει και υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΠΕΠΙΣ Κρήτης και το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, πρόκειται να παρουσιαστούν οι θεατρικοί μονόλογοι «Πίσω από τις Μάσκες», από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Φαιστού «Θέατρο Δίχως Όνομα», αύριο Σάββατο, 6:00-9:00μ.μ., στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Οι μονόλογοι αυτοί αποτελούν μια υπενθύμιση ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας, που βρίσκονται καθημερινά και αναίτια αντιμέτωποι με βία, στερεότυπα, προκαταλήψεις και ρατσισμό. «Πίσω από κάθε μάσκα κρύβεται μια ιστορία». Η παρουσίαση των μονολόγων την τελευταία ημέρα της Εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης ενέχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η 10η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εορτάζεται για το έτος 2022 στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για «Αξιοπρέπεια Ελευθερία και Δικαιοσύνη για όλους», με την ελπίδα, την αισιοδοξία και την παρότρυνση ότι ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών να βρίσκονται στον πυρήνα των δημόσιων πολιτικών και προγραμμάτων και να βρίσκουν έκφραση σε κάθε πτυχή της ατομικής και συλλογικής δράσης, σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Παρουσίαση των Μονολόγων: «ΛΟΡΕΤΑ/ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ», της Μαρία Τσίμα, Ερμηνεία: Εβελίνα Φραγκιαδάκη, «Η ΣΑΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ», του Άκη Δήμου, Ερμηνεία: Κυριακή Βολωνάκη. «Ο ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ», της Άννας Τενέζη, Ερμηνεία: Νίκος Λεμονάκης και «ΣΩΠΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ», της Έλενας Χουσνή, Ερμηνεία: Αθηνά Τριαματάκη.

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Μουσική Επιμέλεια: Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Δήμου Φαιστού “Θέατρο Δίχως Όνομα”. Βοηθός Σκηνής: Νάγια Νταντάμη. Ήχος-Φωτισμός: Αριστοτέλης Αλεβυζάκης. Μακιγιάζ: Ελευθερία Τυλλιανάκη. Φωτογραφία-Βιντεοσκόπηση: Rouvakis Photography. Υπεύθυνη παραγωγής: Ιωάννα Κακούρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες (κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών).