HomeHL-9Εμπρησμός στο εργοτάξιο του «μεγάλου καλωδίου» στη Δαμάστα

Εμπρησμός στο εργοτάξιο του «μεγάλου καλωδίου» στη Δαμάστα

Τι ερευνούν οι αρχές – Ποιοι και γιατί ήθελαν τη δολιοφθορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο τα άτομα που πυρπόλησαν προχθές το βράδυ εργοτάξιο κοντά στη Δαμάστα και είχαν σκοπό τους να προκαλέσουν ζημιές που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Πρόκειται για το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει την κατασκευή του Σταθμού Μετατροπής του ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης- Αττικής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» η καταστροφή δύο αγροτικών οχημάτων κι ενός οδοστρωτήρα αποτελεί ξεκάθαρη εμπρηστική ενέργεια.

Όμως, όπως αποκάλυψε η έρευνα των πυροσβεστών, αυτό που φαίνεται να ήθελαν κυρίως οι δράστες ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή συγκεκριμένων οχημάτων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι δράστες φαίνεται να «έβαλαν στο μάτι» ένα μηχάνημα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Εκεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, βρέθηκε και ένα στουπί, που όμως δεν ήταν αρκετό να κάψει το πανάκριβο μηχάνημα, μετά που του έριξαν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού οι δράστες.

Σε αντίθεση με το συγκεκριμένο μηχάνημα που δεν κάηκε, δεν είχαν την ίδια τύχη τα δύο αγροτικά οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά κι ένας οδοστρωτήρας, στον οποίο κάηκε η καμπίνα του, από όπου και ξεκίνησε η φωτιά. Οι ζημίες στα τρία αυτά οχήματα υπολογίζεται στις 70 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν ήταν ασφαλισμένα ή όχι.

Είχε φύλακα

Το εργοτάξιο λειτουργεί σε μία μεγάλη έκταση, δεκάδων στρεμμάτων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το χωριό της Δαμάστας. Ο χώρος είναι περιφραγμένος, αλλά λόγω της μεγάλης έκτασης, δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν ότι δεν εντοπίστηκε το σημείο από όπου εισέβαλαν οι δράστες.

Το βέβαιο είναι ότι τα άτομα που βρέθηκαν προχθές το βράδυ για να βάλουν φωτιά, γνώριζαν πολύ καλά και πώς να φτάσουν εκεί, αλλά και από που να μπουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σκαρφάλωσαν το φράχτη.

Κάμερες κατά πληροφορίες δεν υπάρχουν. Υπάρχει φύλακας, ο οποίος μέσα στη νύχτα και σε τόση μεγάλη έκταση δεν μπόρεσε να δει κάτι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μόνο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά έγινε αντιληπτό το τι συμβαίνει μέσα στη νύχτα. Μάλιστα, το στουπί που χρησιμοποιήθηκε στο μηχάνημα που δεν «λαμπάδιασε», αν και του έριξαν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού, εντοπίστηκε νωρίς χθες το πρωί με το φως της ημέρας.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι πυροσβέστες του ανακριτικού γραφείου αφορά στο κίνητρο της εμπρηστικής ενέργειας. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν κάποια ισχυρά στοιχεία που να οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Υπάρχουν υποψίες που όμως μπορεί και να μην οδηγούν κάπου σε αυτό το αρχικό στάδιο της έρευνας. Ίσως υπάρξουν εξελίξεις από τις καταθέσεις που θα κληθούν να δώσουν άτομα που εργάζονται στο εργοτάξιο. Πάντως δεν περνάει απαρατήρητο από τους διενεργούντες την προανάκριση η περιοχή όπου βρίσκεται το εργοτάξιο και ποιοι γνωρίζουν να κινηθούν εκεί χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση