HomeΕΛΛΑΔΑΑσπρόπυργος: Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών -Φωτιές σε Μέγαρα και Νέα Ζωή

Ασπρόπυργος: Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών -Φωτιές σε Μέγαρα και Νέα Ζωή

Επεισόδια και στο Σχιστό Κορυδαλλού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επεισόδια από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου, για μία ακόμη ημέρα. Πριν από λίγο στον Ασπρόπυργο αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Ρομά πυροβόλησαν αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Στην λεωφόρο Διυλιστηρίων κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν τις ομάδες των Ρομά και ακολούθησαν πυροβολισμοί από κυνηγετικά όπλα. Δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν τραυματισμοί.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά.

Ταυτόχρονα, στα Μέγαρα είναι σε εξέλιξη επεισόδια μικρής έκτασης, στον παράδρομο στο ύψος του 40ού χλμ. της Εθνικής Οδού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ΙΧ έχει τυλιχθεί στις φλόγες στη συμβολή της οδού Βυζαντίου με την παλιά εθνική οδό, ενώ φωτιές έχουν ξεσπάσει και σε άλλα αυτοκίνητα, την ίδια στιγμή που οι Ρομά δεν αφήνουν την Πυροσβεστική να περάσει ώστε να τις σβήσει και πετούν πέτρες κατά αστυνομικών.

Επεισόδια και στο Σχιστό Κορυδαλλού, που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Μικρό Σχιστό στον Κορυδαλλό, με αφορμή τον 16χρονο Ρομά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην περιοχή από Ρομά, με μια ομάδα που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή να έχει βάλει φωτιά σε κάδους και λάστιχα, επί της οδού Δερβενακίων.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της έντασης, στην οδό Ποταμού, από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου έως την Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Επίσης, διακοπή κυκλοφορίας έχει στα εξής σημεία:

Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (βόρειος παράδρομος Ν.Ε.Ο.Α.Κ) από το 39ο ως το 42ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη περιοχή των Μεγάρων

Στην Περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου ως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επτά συλλήψεις σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική

Εν τω μεταξύ, επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ κατά την εκτεταμένη επιχείρηση στη Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη συγκεκριμένη επιχείρηση ύστερα από τα επεισόδια που προκάλεσαν Ρομά, μετά τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από τη ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, ο εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση