HomeΕΛΛΑΔΑΠροκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει σταθερά τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας»

Προκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει σταθερά τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσαβούσογλου κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκλητικός εναντίον της Ελλάδας εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε δημόσια λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών φιλοξένησε στην Άγκυρα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Μετά τη συνάντησή τους, ο Τσαβούσογλου ανάρτησε ένα μήνυμα στο Twitter, με το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα πως παραβιάζει σταθερά τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» -όπως έγραψε.

«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει σταθερά να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα τους!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσαβούσογλου κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα»

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του τον Μάιο του 2021 στην Κομοτηνή, είχε… δει και «τουρκικά σχολεία».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή στα τέλη Μαΐου του 2021, πριν συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον ομόλογό του της χώρας μας, Νίκο Δένδια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση