HomeΕΛΛΑΔΑΣέρρες: Θα ανοίξει τη Δευτέρα το σχολείο μετά την τραγωδία με τον 11χρονο

Σέρρες: Θα ανοίξει τη Δευτέρα το σχολείο μετά την τραγωδία με τον 11χρονο

Με προσωρινό σύστημα θέρμανσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο δήμος Σερρών ανακοίνωσε πως το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα.

Μετά το τραγικό συμβάν, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας μαθητής 11 ετών από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, και δύο ακόμη παιδιά, 6 και 10 ετών, τραυματίστηκαν, τα σχολεία του δήμου παρέμειναν κλειστά μέχρι την ημέρα της κηδείας του 11χρονου.

Σέρρες: Πώς συνέβη η τραγωδία

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σχολείου Σερρών εκσφενδονίστηκε μια βαριά σιδερένια πόρτα σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε έναν μαθητή της ΣΤ’ δημοτικού, ενώ τραυμάτισε άλλους δύο μαθητές, ηλικίας 6 και 10 χρόνων.

Ο αντιδήμαρχος έργων Σερρών, είπε ότι «γινόταν ένα έργο της ενεργειακής αναβάθμισης» και «θα γινόταν η αλλαγή από τον καυστήρα στο πετρέλαιο στον καυστήρα με την γεωθερμία. Πώς εξερράγη ο λέβητας πετρελαίου ενώ δεν ήταν σε λειτουργία; Κάτι πήγε στραβά αυτό θα μας πουν οι αρμόδιοι».

Το σχολείο, εδώ και δύο χρόνια, είχε σύστημα γεωθερμίας, ωστόσο είχε χαλάσει και λειτουργούσε με λέβητα πετρελαίου.

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ενεργειακών Επιθεωρητών, έδωσε μια αρχική εκτίμηση για την πιθανή αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

«Πιστεύω ότι για κάποιο λόγο όταν πήγαν να κάνουν τις διάφορες ρυθμίσεις οι τεχνικοί του συγκεκριμένου έργου, έκλεισαν τις βάνες από κλειστό κύκλωμα νερού του λέβητα και όταν μπήκε σε λειτουργία ο καυστήρας δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει το νερό, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θερμοκρασίες και η πίεση. Έτσι δημιουργήθηκε μία εκρηκτική κατάσταση και χωρίς να υπάρχει η κυκλοφορία του νερού για να εκτονωθεί η πίεση, έγινε η έκρηξη», είπε.

Συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι για τα έργα στον καυστήρα του σχολείου

Δύο άτομα συνελήφθησαν στις Σέρρες για την τραγωδία στο σχολείο.

Πρόκειται για τους δύο υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Δείτε την ανακοίνωση του δήμου Σερρών:

«Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα. Από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση