HomeHL-World«Είχε 20 συζύγους, οι περισσότερες παιδιά»: Υπόθεση-σοκ με «προφήτη» Μορμόνο

«Είχε 20 συζύγους, οι περισσότερες παιδιά»: Υπόθεση-σοκ με «προφήτη» Μορμόνο

ΗΠΑ: Οι σύζυγοι του «προφήτη» είχαν απαγάγει κορίτσια για λογαριασμό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ιδρυτής μιας αίρεσης Μορμόνων στις ΗΠΑ θα δικαστεί για μια σειρά σοβαρών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ο ηγέτης ενός μικρού πολυγαμικού γκρουπ στα σύνορα Αριζόνα και Γιούτα είχε παντρευτεί τουλάχιστον 20 συζύγους, οι περισσότερες ανήλικες, και τιμωρούσε τους ακολούθους του που δεν του φέρονταν σαν προφήτη, αναφέρουν έγγραφα ομοσπονδιακών δικαστικών αρχών.

ΗΠΑ: Οι σύζυγοι του «προφήτη» είχαν απαγάγει κορίτσια για λογαριασμό του

Τα έγγραφα αυτά φέρνουν στο φως λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση που είχε αναδειχθεί πρώτη φορά τον Αύγουστο. Τότε οι ομοσπονδιακές αρχές κατηγόρησαν τρεις από τις συζύγους του «προφήτη» για απαγωγή και παρεμπόδιση άσκησης δίωξης αφού 8 κορίτσια που συνδέονται με την «ομάδα του» έφυγαν από δομή περίθαλψης.

Η Ναόμι Μπιστλάιν και η Ντόνα Μπάρλοου εμφανίστηκαν στο ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα την Τετάρτη. Παραμένουν έγκλειστες και θα παρουσιαστούν για ακρόαση στο δικαστήριο την ερχόμενη εβδομάδα. Η Μορέττα Ρόουζ Τζόνσον περιμένει την έκδοσή της από την πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ο «προφήτης» Σάμουελ Μπέιτμαν – Του έδιναν συζύγους και κόρες για γυναίκες του

Στο επίκεντρο του FBI είναι ο Σάμουελ Μπέιτμαν, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε προφήτης το 2019. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Μπέιτμαν ενορχήστρωσε σεξουαλικές πράξεις που περιελάμβαναν ανήλικες και έδινε συζύγους ως δώρα σε άνδρες ακολούθους του, ισχυριζόμενος πως το κάνει ακολουθώντας εντολές του «Ουράνιου Πατρός». Οι άνδρες που τον ακολουθούσαν, τον στήριζαν οικονομικά και έδιναν τις συζύγους και τις κόρες τους ως συζύγους σε αυτόν.

Ο Μπέιτμαν, 46 ετών, δεν ομολογεί ενοχή σε κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων και για παραποίηση στοιχείων. Μια δίκη επί τη βάσει αυτών των κατηγοριών θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο. Παραμένει στις φυλακές της Αριζόνα.

Ο Μπέιτμαν ήταν μέλος της Εκκλησίας των Φονταμενταλιστών του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, μέχρι που έφυγε τα τελευταία χρόνια και ξεκίνησε τη δική του αίρεση, είπε ο Σαμ Μπρόουερ, που παρακολουθεί την «ομάδα» του Μπέιτμαν για χρόνια. Ήταν μάλιστα από τους έμπιστους του ιδρυτή της μορμονικής αυτής αίρεσης, του έγκλειστου στις φυλακές Ουόρεν Τζεφς, μέχρι που ο τελευταίος τον αποκήρυξε, σύμφωνα με τον Μπρόουερ.

Ο Τζεφς εκτίει ισόβια κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Τέξας. Η εκκλησία, δε, που ίδρυσε είναι παρακλάδι της εκκλησίας των Μορμόνων (επίσημη ονομασία: Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών), στην οποία η πολυγαμία ήταν θεσμός μέχρι το 1890 και τώρα απαγορεύεται ρητά.

«Προσπαθούν να ξεριζώσουν μια θρησκεία»

Πάντως η αδερφή της Μπάρλοου, Άλις, είπε ότι η κοινότητα ήταν υποστηρικτική, τα παιδιά είναι χαρούμενα και οι σύζυγοι θεωρούν η μία την άλλη ως αδερφές. «Ο Σάμουελ είναι ένας σωτήρας του κόσμου, προσπαθούν να ξεριζώσουν μια θρησκεία», είπε στο Associated Press.

Ο Μπέιτμαν προσπάθησε να λάβει μάλιστα την ίδια του την κόρη ως σύζυγο, μέχρι που η ίδια το είπε στη μητέρα της (και μόνη σύζυγό του μέχρι το 2019) και έφυγαν από το σπίτι, επιβάλλοντάς του και περιοριστικά μέτρα.

Συνελήφθη για πρώτη φορά τον Αύγουστο, καθώς εντοπίστηκαν σε ένα τρέιλερ ιδιοκτησίας του τρία κορίτσια ηλικίας μεταξύ 11 και 14 ετών. Βγήκε από τη φυλακή, αλλά συνελήφθη εκ νέου το Σεπτέμβριο με την κατηγορία της παρακώλυσης δικαιοσύνης για έρευνα που διενεργείτο σχετικά με το αν μεταφερόνταν παιδιά από τη μια πολιτεία στην άλλη για σεξουαλικές πράξεις.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση