HomePost ItΣτη Βουλή οι μισθολογικές ανισότητες με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή οι μισθολογικές ανισότητες με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με πρωτοβουλία των Αλέξη Χαρίτση, Χάρη Μαμουλάκη και Γιάννη Σαρακιώτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αδικαιολόγητες μισθολογικές ανισότητες που έχουν ως αποτέλεσμα την ύπαρξη εργαζομένων 2 και 3 ταχυτήτων στη ΜΟΔ Α.Ε., μιας κρίσιμης Υπηρεσίας για την διαχείριση σειράς αναπτυξιακών προγραμμάτων, βρίσκονται στο επίκεντρο κοινής Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και οι αν. Τομεάρχες Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης, με την συνυπογραφή 36 ακόμη βουλευτών.

Με την Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  τονίζουν ότι η ΜΟΔ Α.Ε. είναι επιφορτισμένη με την κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για την διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων (συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΕΟΧ καθώς και των χρηματοδοτούμενων από εθνικούς πόρους) και εν γένει με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη υλοποίησης των σχετικών προγραμμάτων και έργων, καθώς και με τις επιπρόσθετες αρμοδιότητες υποστήριξης και υλοποίησης των επιδοτούμενων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, το πάγωμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της περιόδου 2010 – 2014, εκτός των βίαιων περικοπών των μισθών του προσωπικού της ΜΟΔ Α.Ε., δημιουργήθηκαν αδικαιολόγητες μισθολογικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων με ίδιο αντικείμενο, ίδιες ευθύνες και ίδια προϋπηρεσία, που υπηρετούν σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας.

Πρόσφατα δε (30/9/22), έπειτα από παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΜΟΔ Α.Ε., ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων αποδέχτηκε το εύλογο αίτημα της εξομάλυνσης των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων και δεσμεύτηκε δημοσίως να δοθεί λύση στο πρόβλημα «…μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Για όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με το εάν και πότε προτίθεται να προβεί στην εξομάλυνση των μισθολογικών ανισοτήτων των εργαζομένων στην ΜΟΔ Α.Ε., ανεξαρτήτως επιστημονικής ιδιότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση