HomeHL-9Τον πυροβόλησαν την ώρα που έτρωγε: Ένοχοι και οι 5 κατηγορούμενοι – Οι ποινές

Τον πυροβόλησαν την ώρα που έτρωγε: Ένοχοι και οι 5 κατηγορούμενοι – Οι ποινές

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2021 σε ταβέρνα στις Γούβες. Θύμα ένας 38χρονος που έτρωγε με την οικογένειά του, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από τους πυροβολισμούς.

Ο βασικός κατηγορούμενος ένας 30χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, δηλαδή του 38χρονου και της συζύγου του και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 3 μηνών.

Ο 28χρονος αδερφός του ένοχος για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Στον 33χρονο κατηγορούμενο για απλή συνέργεια επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών ενώ στους δύο άλλους κατηγορούμενους ηλικίας 31 και 19 ετών επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 5 ετών.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου κατέθεσε το θύμα και η σύζυγός του ενώ απολογήθηκαν και οι κατηγορούμενοι με τον έναν να δηλώνει πως δεν είχε καμία συμμετοχή στο συμβάν. Μάλιστα, αυτό επιβεβαίωσε και η σύζυγος του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πλέον αναμένονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων, η πρόταση του εισαγγελέα αλλά και η απόφαση του δικαστηρίου.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Η αιματηρή επίθεση συνέβη τον Ιούλιο του 2021 σε μία ταβέρνα στις Γούβες όταν ένας 37χρονος, τότε, άνδρας έτρωγε μαζί με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Κάποια στιγμή στην ταβέρνα μπαίνει ο 32χρονος, τότε, μαζί με έναν 27χρονο και τον 29χρονο αδερφό του και δύο ακόμα άτομα.

Μόλις η παρέα των πέντε ανδρών αντικρίζει τον 37χρονο κτηνοτρόφο μαζί με την οικογένειά του ξεκινά ένας καυγάς εξαιτίας κτηματικών διαφορών που φαίνεται να είχαν.

Ο καυγάς φαίνεται ότι ξέφυγε με έναν εκ των δραστών να βγάζει το όπλο και να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας. Τα σκάγια βρήκαν τον 37χρονο καθώς και την σύζυγό του ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τα παιδιά και οι υπόλοιποι θαμώνες του καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος και ο 32χρονος είχαν προφυλακιστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση