HomeHL-WorldΤουρκία: Χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν

Τουρκία: Χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν

Μένει πίσω από Γιαβάς και Ιμάμογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτώση παρουσίασε η δημοτικότητα του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία τον προηγούμενο μήνα, σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές του για την προεδρία στην Τουρκία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία Metropoll στη γειτονική χώρα.

Η δημοσκόπηση συνέκρινε την αποδοχή που συγκέντρωσε ο Ερντογάν από τους Τούρκους πολίτες σε σύγκριση με τους Μανσούρ Γιαβάς, Εκρέμ Ιμάμογλου και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από τον Οκτώβριο ως τον Νοέμβριο και τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι «κραυγές» κατά Ευρώπης και Ελλάδας, μάλλον δεν πείθουν τον κόσμο στην Τουρκία ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα σε ερώτηση σχετικά με τον ποιόν θα ψήφιζαν οι Τούρκοι για πρόεδρό τους, ο Ερντογάν είδε τη διαφορά που τον χωρίζει από τον δήμαρχο της Άγκυρας, Γιαβάς να αυξάνεται κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ενώ τον προσπέρασε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου. Αντίθετα, είδε τη διαφορά του να αυξάνεται μονάχα από τον Κιλιτσντάρογλου και να προηγείται, πλέον, κατά περίπου πέντε μονάδες.


Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση