HomeHL-GreeceΘεσσαλονίκη: Παράσταση πολιτικής αγωγής καταθέτουν οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Θεσσαλονίκη: Παράσταση πολιτικής αγωγής καταθέτουν οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Συγκέντρωση έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας θα καταθέσουν την Τετάρτη (7/12) οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Την πρόθεση αυτό γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12), στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τους θεράποντες γονείς, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι αυτή εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή».

Δικηγόρος 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει άλλος Αλέξης»

Σε ερώτηση για διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται από Ρομά με αφορμή τον πυροβολισμό του ανήλικου, ο ίδιος σχολίασε την χρονική σύμπτωση του αιματηρού περιστατικού με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πριν από 14 χρόνια, επισημαίνοντας: «Δεν θέλουμε ο Κώστας (ο 16χρονος) να γίνει άλλος Αλέξης. Θέλουμε να τα καταφέρει και να είναι η αφορμή να ξαναθέσουμε τα ζητήματα των Rομά πάνω στο τραπέζι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, την οικογένεια του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια καταδίωξης και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου», συναντήθηκε, έξω από το νοσοκομείο, ο γενικός ξραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης.

«Έκανα μια ανθρώπινη συζήτηση μαζί τους και τους είπα πως η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμάτης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου από τον υποδιοικητή του «Ιπποκρατείου».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση