HomeHL-CultureΗράκλειο: Τα όνειρα δύο παιδιών με σοβαρές ασθένειες έγιναν πράξη!

Ηράκλειο: Τα όνειρα δύο παιδιών με σοβαρές ασθένειες έγιναν πράξη!

Εκπληρώθηκαν οι ευχές δυο παιδιών σε συνεργασία με το «Make – A – Wish» Ελλάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Μάλιστα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και χάρη στις προσφορές των συμπολιτών εκπληρώθηκε ο στόχος που είχε τεθεί για την ικανοποίηση των ευχών δυο παιδιών από το Ηράκλειο μέσω του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Make  – A – Wish» («Κάνε – Μια – Ευχή – Ελλάδος).

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Make-A-Wish οργάνωσαν ανοιχτή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση στη Λότζια.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, πέρα από την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ζητήματα εθελοντισμού ήταν η εκπλήρωση ευχών δύο παιδιών από το Ηράκλειο.

«Αφιέρωσε ένα αστέρι σε ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια» υπήρξε το βασικό μήνυμα που παρακίνησε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του Δήμου Ηρακλείου να συμμετάσχουν ενεργά και έμπρακτα στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση στήριξαν  επίσης με την παρουσία και τη συμμετοχή τους οι Μάνος Πυροβολάκης, Παιδική Χορωδία του «Κλασσικού Ωδείου» Ηρακλείου, σχολή χορού Μαριλού Μπεναρδή, «Ωδείο Κρήτης», Χορωδία Μαλίων, Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, σχολή Backstage Dance Revolution, Loopia Band, σχολή «ΕΝ ΧΟΡΩ», υπάλληλοι της εταιρίας McDonalds Σχολές Χορού «ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ».

Επίσης το Love Radio ήταν χορηγός επικοινωνίας και η εταιρία Back Stage (Σάκης Βρουχάκης) χορηγός τεχνικού εξοπλισμού.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός: Από τη σκέψη στην πράξη» στην οποία παρουσιάστηκαν από την Δέσποινα Ι. Συγγελάκη Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, οι δράσεις και ο σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου για την προώθηση του εθελοντισμού. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και του έργου του από την Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, CEO – Γενική Διευθύντρια. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Ροδάνθη Διαλυνά (Αποστολή Αγάπης), Σαράντης Σιμάκης, (ΑΤΑΧΤΟΙ), Βαγγέλης Κουτουμάνος, (Κοινωνικό Φροντιστήριο), Eυτυχία Στειακάκη (MD, PhD, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Διευθύντρια Κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ), Ανδρέας Ξυδάκης, (μπαμπάς παιδιού ευχής), Μαρία Καλαθάκη, (εθελόντρια) και Ελένη Καζαντζάκη (Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Κρήτης)

Τέλος, παρουσιάστηκε το νέο τηλεοπτικό spot για την ενίσχυση του Εθελοντισμού με τίτλο «Πιάσε την άκρη της κλωστής» το οποίο θα προβληθεί ως Κοινωνικό Μήνυμα.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε:

«Η “Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού”, προσφέρει την δυνατότητα να στοχαστούμε ξανά την καίρια, καθοριστική σημασία του για την εποχή μας, για τον σημερινό άνθρωπο, για κάθε τόπο.

Για την σύγχρονη κοινωνία, η παρουσία και η συμβολή του Εθελοντισμού, αποτελεί ένα κεφάλαιο ανεκτίμητης σημασίας. Η Εθελοντική δράση έρχεται να προσδώσει στους ανθρώπους ένα καινούργιο ορίζοντα πορείας και στάσης ζωής, σε μια εποχή που κυριαρχεί ο ατομικισμός. Και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι οι νέες γενιές, σε κάθε εθελοντή, σε κάθε εθελοντική ομάδα, έχουν ένα υψηλό παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης.

Για αυτό και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τον Δήμο Ηρακλείου δώσαμε έμφαση στον Εθελοντισμό και δημιουργήσαμε εθελοντικές ομάδες  σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, με -κατά κοινή ομολογία – πολύ καλά αποτελέσματα.

Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε και πρέπει να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Περισσότεροι Eθελοντές σημαίνει πρακτικά περισσότεροι άνθρωποι που αγαπούν την πόλη και τούτο δεν μπορεί παρά να αποτελεί στόχο κάθε Δημοτικής Αρχής.

Θέλω να εκφράσω ευχαριστίες για μια ακόμη φορά, και προσωπικά και εκ μέρους όλων των πολιτών προς τους Εθελοντές. Σας  οφείλουμε πολλά και θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Η Αντιδήμαρχος, Δέσποινα Ι. Συγγελάκη τόνισε από την πλευρά της: «Ο εθελοντισμός είναι άδολη προσφορά αγάπης. Είναι συμμετοχή. Είναι στάση ζωής. Στο Ηράκλειο δρουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές, που καθημερινά κι αθόρυβα προσφέρουν. Ο Δήμος Ηρακλείου επιχειρεί τη δικτύωση και το συντονισμό τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο και δυνατό δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς. Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού έμπρακτα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για τις ευχές δυο παιδιών από το Ηράκλειο και μαζί καταφέραμε το στόχο μας να χαρίσουμε ένα χαμόγελο και μία μικρή ανακούφιση από τον πόνο στα ίδια και τις οικογένειές τους.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις εθελοντισμού που οργανώθηκαν μας δείχνει ότι όλοι έχουμε απόθεμα αγάπης να προσφέρουμε και μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν εθελοντικά στις διήμερες εκδηλώσεις καθώς και  όσους συνεισέφεραν οικονομικά και ιδιαίτερα τους φορείς ,τις επιχειρήσεις  που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας με δωρεές.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ:  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ: Π.Ο. ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΖΑΝΝΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

  1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΑΠΑΚΗ, ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ – ΕΝ ΧΟΡΩ
  2. SYNERGIA TRAINING & DEVELOPMENT – ΣAΡΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  3. BALLET SCHOOL – ΝΤΙΝΑΒΑΣΙΛΑΚΗ
  4. ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
  5. SWEET HOUSE
  6. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ
  7. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Α.Ε. – ΞΕΝ. ΤΟΥΡ/ΚΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ
  8. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΠΚΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
  9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  10. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όπως επίσης και τους πολίτες που συνεισέφεραν οικονομικά στην προσπάθεια.

ethelontismos ethelontismos-f3 ethelontismos

Διαφήμιση
Διαφήμιση